Administratie

La Universitatea de Vest ?Vasile Goldis? - Primii masteranzi de institutii iudaice

28.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Centrul de Studii Iudaice a Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative din Cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a găzduit ieri examenul de dizertaţie pentru primii absolvenţi ai masteratului de Istorie, cultură şi civilizaţie ebraică.
Comisia a fost alcătuită din conf. univ. dr. Marius Grec, director al Centrului de Studii Iudaice şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative, conf. univ. dr. Ciprian Vulcan de la Universitatea Tibiscu din Timişoara, conf. univ. dr. Cristian Aldea de la Institutul de Cercetări din Bucureşti şi lect. univ. dr. Stelian Boia.
Conf. univ. dr. Marcel Grec ne-a declarat că, membrii comisiei au rămas impresionaţi de complexitatea lucrărilor şi temelor abordate, iar cei 25 de absolvenţi s-au prezentat în condiţii bune şi foarte bune, marea majoritate a notelor fiind de nota 10. De asemenea, o bună parte din aceste lucrări vor fi publicate integral sau parţial în Revista Centrului de Studii Iudaice din Arad. „Este prima generaţie de absolvenţi care au urmat ai materatului de Istorie, cultură şi civilizaţie ebraică. Au urmat masteratul 40 de studenţi, iar cei care nu au susţinut dizertaţia acum, vor avea posibilitatea să o susţină în luna martie anul viitor. Masteratul va contina şi în acest an şi sper să trezească acelaşi interes pe care l-a avut ca şi până acum. Îi invităm pe cei care doresc să cunoască istoria, cultura şi limba poporului evreu să contacteze Centrul de Studii Iudaice, care se află pe strada Tribun Dobra nr. 10, sau la secretariatul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative, unde va primi toate detaliile necesare”.
Conf. univ. dr. Marius Grec a subliniat că Centrul de Studii Iudaice din Arad  va beneficia de un site pe internet complex şi o modalitate prin care arădenii şi, nu numai, vor putea să ia cunoştinţă cu activitatea centrului.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro