Informatii

458,77 milioane euro pentru investitii in Regiunea de Vest

01.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Programul Operaţional Regional pentru Regiunea de Vest a fost lansat la sfârşitul săptămânii trecute la Timişoara. Prin acesta 458,77 milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Vest pentru perioada 2007 – 2013.
Evenimentul face parte dintr-o serie de opt evenimente similare care se desfăşoară în toate regiunile de dezvoltare ale României în perioada septembrie – noiembrie a.c. şi a prilejuit o întâlnire a ministrului şi reprezentanţilor ADR Vest cu potenţialii beneficiari de finanţare prin Programul Operaţional Regional care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunităţile deschise de către POR pentru regiunea lor.
Programul a fost lansat de către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor – László Borbély, directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor - Gabriel Friptu, preşedintele consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest – Iosif Matula şi Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest - Sorin Maxim.
„Prin această serie de conferinţe de lansare la nivel de regiuni de dezvoltare a Programului Operaţional Regional, dorim să creăm o vizibilitate şi mai mare acestui program, astfel încât să primim proiecte bune ca urmare a cererilor deschise de proiecte lansate.. Principala noastră prioritate este lansarea tuturor cererilor de proiecte până la sfârşitul lunii octombrie, iar pentru domeniile care necesită aprobarea Comisiei Europene privind ajutorul de stat până la sfârşitul anului.”, a declarat Ministrul László Borbély cu ocazia lansării.
„Suntem în faţa unei oportunităţi extraordinare, cu impact major pe termen lung pentru Regiunea Vest. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional, este pregătită pe de-o parte, să sprijine autorităţile locale şi reprezentanţii mediului privat să îşi realizeze strategiile şi obiectivele prin proiecte finanţate prin acest program, şi pe de altă parte, să implementeze în bune condiţii Programul Operaţional Regional”, a declarat Directorul ADR Vest, Sorin Maxim cu aceeaşi ocazie.
Programul Operaţional Regional (POR) reprezintă programul prin care Uniunea Europeană finanţează proiecte locale şi regionale în România în perioada 2007-2013. Valoarea fondurilor alocate pentru Regiunea Vest este de 458,77 milioane de euro şi  reprezintă 10,34 % din totalul fondurilor alocate României prin POR în perioada menţionată. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest va implementa acest program în Regiunea Vest, aşa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atribuţiilor de la minister – în calitate de Autoritate de Management la ADR Vest -  în calitate Organism Intermediar pentru POR.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro