Informatii

Legea asigurarii locuintelor, pe ultima suta de metri

02.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Proiectul Legii asigurării locuinţelor ar putea fi adoptat zilele acestea de plenul Senatului, urmând ca, în decurs de două săptămâni, să facă acelaşi lucru şi Camera Deputaţilor, a declarat, luni,  Radu Mircea Popescu, consilier la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).
‘Nu pot să vă spun dacă este o lege bună sau defectă. Important este că va exista o astfel de lege şi, ca orice act normativ, este perfectibilă, în funcţie de ce se va constata prin punerea ei în aplicare şi bazându-ne pe părerea specialiştilor’, a spus oficialul MIRA  la deschiderea Forumului Internaţional al Riscurilor Catastrofale. Totodată, el a menţionat că legea respectivă  nu este doar rezultatul eforturilor  depuse de MIRA, ci şi al colaborării dintre Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi industria de asigurări. ‘Este bine de subliniat, faţă de unele articole apărute în presă, că un principiu de bază al acestei legi este cel al solidarităţii. Cine ne acuză că cei din zonele neafectate de dezastre îi vor sponsoriza pe cei din zonele vulnerabile din acest punct de vedere- greşesc’, a afirmat Radu Mircea Popescu.
El şi-a exprimat speranţa că, din discuţiile care vor avea loc pe această temă, se vor trage învăţămintele necesare şi că, până la adoptarea legii finale de către Camera Deputaţilor, vor fi introduse unele amendamente pentru a face costurile necesare.
Cea de-a patra ediţie a Forumului Internaţional al Riscurilor Catastrofale, manifestare organizată de MIRA, Banca Mondială şi Media Primm, se desfăşoară, în zilele de 1 şi 2 octombrie a.c., la Palatul Parlamentului din Capitală. În cadrul dezbaterilor figurează teme precum stadiul actual al Programului Român de Asigurări Împotriva Catastrofelor (PRAÎC), punctele cheie ale acestui program, aspecte operaţionale ale PRAÎC sau managementul riscului catastrofelor în Europa.
De asemenea, specialiştii români şi europeni în domeniu vor discuta despre modificările climatice şi implicaţiile pentru economia europeană.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: (Rompres) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro