Informatii

Senatorul Iotcu acuza ministrul justitiei de incompetenta

10.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Senatorul PD de Arad, Nicolae Ioţcu, a subliniat că, „Guvernul Tăriceanu, săptămâna trecută, a emis o ordonanţă de urgenţă care are rolul de a ţine departe de Justiţie miniştrii acestui Cabinet. Iniţiatorul este chiar unul dintre miniştri anchetaţi de DNA, dar sigur că acest lucru, pentru Guvernul Tăriceanu este perfect moral şi legal”.
În opinia senatorului democrat, „această ordonanţă aduce din nou ameninţări la adresa României, în ceea ce priveşte activarea clauzei de salvgardare pe Justiţie. Membrii Cabinetului excelează însă şi la alte capitole, cum ar fi agricultura. Tot mai îngrijorătoare sunt semnalele dinspre Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte activarea clauzei de salvgardare pe acest domeniu. În acest timp, ministrul Remeş se ocupă cu lucru specific acestui guvern, şi anume adunatul şpăgii”.
Conform celor declarate de Ioţcu, în acest moment, prin emiterea respectivei ordonanţe, guvernul nu face altceva decât să aşeze corupţia la loc de cinste, la masa guvernului. „Am putea spune că şpaga pentru ministrul Remeş este una specială, dar dacă privim activitatea acestui ministru, ne dăm seama că pălinca, euro şi Q7 se potrivesc de minune tipului de ministru liberal. Nu ştim dacă pălinca a fost accizată sau nu, aşa cum nu ştim dacă autoturismul Audi Q7 a fost cumpărat de la firma româno-maghiară a premierului Tăriceanu, dar sigur ştim un lucru, că acest guvern, prin gesturile pe care le face, demonstrează că din lupta împotriva corupţiei, nu mai rămâne nimic. Un astfel de guvern, cu astfel de miniştri, trebuie să plece înainte ca agricultorii să piardă 25% din fonduri, înainte să fim scoşi din rândul ţărilor civilizate, din Uniunea Europeană”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro