Informatii

Ia partea romanilor din Italia!

12.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Grupul parlamentar al PNL, la iniţiativa lui Mihai Calimente,  intenţionează să remită o scrisoare deschisă primarului Romei şi mass-media italiană în care să-şi exprime dezacordul faţă de ultimele declaraţii ale acestuia referitoare la românii din Italia dar şi faţă de instigarea la violenţă.
„Este inadmisibilă o astfel de poziţie din partea unui primar al unei capitale europene, care mai este şi parlamentar. Dorim să-i aducem aminte că certificatul nostru de naştere, al  românilor a fost semnat la Roma şi în acest sens îl invităm să viziteze Columna lui Traian, care îi e la îndemână“, a declarat Mihai Calimente.
Acesta s-a mai arătat extrem de nemulţumit de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu a luat nici o atitudine faţă de campania lansată în Italia împotriva românilor.
„Cu toate că are atribuţii clare în acest sens, preşedintele României nu a reacţionat în nici un fel la această întreagă campanie şi nici măcar atunci când s-a transmis chemarea la revoltă împotriva românilor de către primarul Romei! Aşa ceva nu este acceptabil din partea unui şef de stat“ a mai subliniat parlamentarul liberal.
Calimente a mai adăugat că scrisoarea va purta semnăturile tuturor parlamentarilor PNL şi va fi trimisă atât primarului Romei, cât şi principalelor instituţii de presă din peninsulă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro