Administratie

Refacerea arterei Kogalniceanu ? Condurasilor se va finaliza ?nainte de termen

12.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Primarul municipiului, Gheorghe Falcă, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută pe teren, stadiul lucrărilor la şantierul de refacere a arterei Kogălniceanu – Conduraşilor, precum şi a programului de reabilitare a cartierului Alfa.
Valoarea proiectului de modernizare a arterei Kogalniceanu – Conduraşilor este de 192 miliarde de lei vechi, fonduri alocate din bugetul local. Lucrările constau în refacerea totală a infrastructurii rutiere, fundaţii, linii de tramvai, carosabil, trotuare şi iluminat public pe o lungime de 1,7 kilometri din cartierul Alfa - strada Pădurii până la Piaţa Sârbească. Executantul este SC ICIM SA Arad.
Şantierul s-a deschis la 1 martie. Primarul a declarat că, în acest moment, lucrările sunt în avans cu mai mult de 2 luni faţă de grafic, iar ritmul se va menţine pentru a putea deschide cât mai repede circulaţia tramvaielor pe acest traseu foarte important, mai ales în perspectiva lucrărilor de reabilitare a Căii Aurel Vlaicu – Bulevardul Revoluţiei.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a carosabilului şi trotuarelor pe toate străzile din cartierul Alfa se apropie de finalizare, valoarea investiţilor fiind de aproximativ 67 miliarde de lei. Pe toate străzile s-au reabilitat reţelele termice şi de apă-canalizare, s-a turnat asfalt, s-au refăcut trotuarele, intersecţiile, s-au amenajat 400 de locuri de parcare şi o staţie de autobus modernă.
Odată cu schimbarea aspectului zonei, locuitorii cartierului beneficiază şi de un parc de joacă pentru copii, precum şi de o piaţă modernă de legume-fructe. De asemenea, Primăria sprijină cu fonduri şi ridicarea Bisericii Ortodoxe din cartier. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro