Informatii

?Ideea desfiintarii DNA face parte din categoria ?petarde si fumigene? lansate de presedintele Basescu?

13.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat joi seara la Oradea că ideea desfiinţării DNA, lansată de preşedintele Traian Băsescu, nu este o ipoteză plauzibilă, ci mai degrabă face parte din categoria „petarde şi fumigene“ lansate în dezbaterea publică fără a avea nici un fel de substanţă sau conţinut.
David a precizat că nu are cunoştinţă de nici o intenţie de a desfiinţa DNA şi a subliniat că toate instituţiile cu care actualul Guvern a pornit la drum pentru a asigura combaterea corupţiei trebuie să-şi ducă la bun sfârşit mandatul.
„Am urmărit declaraţia preşedintelui Băsescu, care se pare că este mai informat despre ce intenţionează Guvernul. Noi am fi fost mai interesaţi despre ce intenţionează preşedintele. Nu ştiu în ce măsură domnia sa ne spune ce doreşte sau ştie că nu trebuie să facem noi. Această legătură parentală nu ne ajută cu nimic“, a spus ministrul de Interne.
Cristian David a subliniat că actualul Guvern a demonstrat în mandatul său angajamentul ferm pentru îndeplinirea tuturor criteriilor care au stat la baza evaluării progreselor României pentru aderarea la Uniunea Europeană şi acelaşi guvern cu acelaşi premier are asumată responsabilitatea de a continua să combată în mod eficient corupţia.
„Chiar şi mecanismul de cooperare şi verificare la care suntem în acest moment angajaţi, alături de Comisia Europeană, nu face decât să sublinieze că nu dorim să facem nici un fel de rabat de la angajamentele pe care ni le-am asumat“, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul David.
Ministrul Internelor a participat joi seară la o întâlnire cu angajaţii MIRA din judeţul Bihor. Ulterior, la invitaţia deputatului liberal Cornel Popa, David s-a întâlnit şi cu conducerea organizaţiei PNL Bihor.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: (Rompres) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro