Informatii

Liberalii araeni acuza campania electoralade la Festivalul Vinului

22.10.2007 ⋅ 0 comentarii

În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la sediul PNL, preşedintele organizaţiei municipale, Tiberiu Dekany a acuzat faptul că la Festivalul Vinului ce s-a derulat în acest sfârşit de săptămână în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Arad, instituţie subordonată Primăriei şi care a primit fonduri de la bugetul local pentru acest eveniment, s-au înregistrat manifestări clare de campanie electorală a PD.
„Prezenţa la festival a lui Emil Boc, preşedintele PD, a lui Traian Băsescu şi a mai marilor PD şi PLD locali, respectiv implicarea lor în organizarea festivalului, sunt dovezi clare ale faptului că am asista la o amplă acţiune electorală a Partidului Democrat susţinută din bani publici“, a explicat Tiberiu Dekany.
Acesta a mai relatat faptul că în cadrul manifestărilor organizate pe durata festivalului, au existat şi două concerte organizate într-un club privat din Arad, care a perceput o taxă de intrare la acestea de 150.000 lei vechi în vreme ce biletele emise erau fiscalizate pentru suma de 100.000 lei. În acest sens, liberalii arădeni au declarat că vor sesiza organele abilitate în a întreprinde verificări ale acestui aspect, respectiv Poliţia Economică, Garda Financiară şi Protecţia Consumatorului.
„Mă întreb ce se întâmplă cu cei 50.000 de lei care nu sunt evidenţiaţi nicăieri. Or fi bani pentru campania PD?“, s-a întrebat retoric Tiberiu Dekany.
Acesta a mai relatat şi faptul că în vreme ce îşi achiziţiona bilet de intrare la unul dintre concerte, edilul şef a apărut la eveniment însoţit de soţie şi doi prieteni, nici unul dintre aceştia neplătind bilet de intrare.
La rândul său şi deputatul liberal Mihai Calimente a calificat vizita lui Traian Băsescu la Arad drept campanie electorală. Acesta a  mai declarat referitor la acest subiect că „Băsescu a intrat în campanie deschisă pentru promovarea PD-ului, atitudine care încalcă clar Constituţia“.
De asemenea, parlamentarul liberal a mai adăugat că „preşedintele jucător poate juca doar la festivaluri, pe muzică de taraf, căci altfel nu are nici prerogative nici instrumente“.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro