Informatii

Patrimoniul arhitectural al Aradului, in dezbatere liberala

24.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Liberalii din municipiu în colaborare cu Asociaţia Pro Urbe au organizat luni la sediul PNL o dezbatere cu tema: “Imagini din istoria industriei arădene”.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor  personalităţi ale societăţii civile care, preţ de două ore au discutat despre istoria oraşului Arad, despre monumente şi clădiri şi despre modul cum se demolează unele imobile.
“Mă bucur că la această acţiune propusă de domnul Bujor Buda au ales să participe reprezentanţi ai societăţii civile şi arhitecţi. Discuţiile înaintate cu privire la lipirea afişelor în locuri nepermise, restaurarea patrimoniului din perimetrul istoric sau neglijenţa celor care administrează stâlpii de curent vor fi analizate şi vom decide în consecinţă”, a declarat viceprimarul Alexandru Tiberiu Dekany.
O altă problemă dezbătută a fost cea cu privire la demolarea unor imobile: “Este corect că se demolează, pentru că nu este posibil ca în centrul oraşului să avem încă fabrici, dar, dorinţa noastră este ca aceste lucrări să se facă cu respectarea tuturor normelor legale în vigoare, pentru a nu se repeta haosul ce s-a produs la demolarea unor imobile”, a ţinut să precizeze Bujor Buda, preşedintele Asociaţiei Pro Urbe.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro