Informatii

Viceprimarul scos de sub urmarire penala de catre DNA, CLM chemat ?n instanta ca parte vatamata ?n procesul edilului sef

08.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Viceprimarul municipiului Arad, Tiberiu Dekany a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă, scoaterea sa de sub urmărire penală în deja celebrul dosar al fabricii de zahăr.
Acesta a prezentat presei adresa primită de la DNA, semnată de procurorul şef al secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, Doru Florin Ţuluş prin care este informat asupra deciziei de scoatere a sa de sub urmărire penală.
Totodată, Tiberiu Dekany a mai precizat că există o citaţie către CLM Arad, care e chemat în instanţă ca parte vătămată în procesul în care edilul şef a fost trimis în judecată de către DNA. Chemarea consilierilor în judecată ca parte vătămată arată existenţa unui prejudiciu, conform celor declarate de viceprimar.
„Nu vreau să comentez în nici un fel situaţia primarului sau a procesului care se află pe rol, dar vreau să-mi exprim regretul faţă de faptul că un funcţionar public este parte în acest proces, un funcţionar care în opinia mea şi-a îndeplinit doar sarcinile de serviciu“, a declarat Dekany.
Cât priveşte convocarea CLM la proces pentru data de 16 noiembrie, viceprimarul crede că o problemă importantă este aceea a reprezentării consiliului în instanţă, acesta având dreptul la apărare, dar fiind în imposibilitatea de a avea un jurist sau un avocat. „Conform legii, CLM poate să-şi angajeze unul sau doi specialişti care să-l reprezinte, dar acest lucru trebuie votat şi făcut în urma unei hotărâri de consiliu. Momentan nu există un astfel de angajament, dar consilierii pot solicita convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare în care să discute acest subiect“, a mai explicat viceprimarul.
Acesta a mai adăugat că citaţia a fost adusă la cunoştinţa aleşilor locali în cursul serii de marţi şi a zilei de miercuri, urmând ca aceştia să ia o decizie în această problemă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro