Informatii

Aparatele de marcat electronice continua sa faca valuri

09.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Sediul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad, a găzduit zilele trecute o conferinţă de presă cu tema: „Casele de marcat fiscale şi regimul utilizării lor de către agenţii economici care prestează ocazional servicii/livrează bunuri către persoane fizice”, eveniment la care au fost invitaţi, pe lângă mass-media şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Arad, Garda Financiară reprezentată de domnul Şeran Mihai şi Administraţia Finanţelor Publice.
Tematica abordată s-a referit la O.G. 47/2007 din M.O. 631/31.08.2007 în care se prevede obligativitatea agenţilor economici de a utiliza casele de marcat fiscale fără a se face însă distincţie între firmele care prestează sau livrează bunuri/servicii/ lucrări către alţi agenţi economici sau instituţii şi, ocazional, clienţi persoane fizice şi operatorii care au clienţi în mod constant persoane fizice.
Subiectul a fost aprins discutat, în jurul cuvântului “întâmplător”, introdus în lege şi fiind absolut interpretabil, înregistrându-se aprige controverse deoarece agenţii economici au venit cu cazuri particulare şi reale, de asemenea s-a discutat prevederea care obligă agenţii economici “să înregistreze banii personali deţinuţi de angajaţi şi/sau de administratorul unităţii într-un registru special întocmit în acest sens şi să introducă, la începutul fiecărei zile, în aparatele de marcat electronice fiscale soldul iniţial reprezentând monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului”, altă prevedere aberantă, agenţii economici venind cu cazuri concrete în care o fabrică are 500 de angajaţi şi la stradă are magazin de prezentare; fiind aberantă înregistrarea banilor personali ai tuturor angajaţilor la începutul fiecărei zile. De asemenea legea obligă, tot nejustificat, chiar şi Persoanele Fizice Autorizate care plătesc impozit în urma normelor de venit să aibă casă de marcat.
Au fost făcute propuneri de modificare a textului legii şi de înaintare a lor Guvernului spre aprobare, reprezentanţii finanţelor şi ai organelor de control, prin vocea domnului Şeran Mihai, sugerând că se vor sista controalele pe tema caselor de marcat până când acest aspect va fi reglementat oficial printr-un text de lege riguros şi neinterpretabil.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Leonardo Negoiţescu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro