Informatii

Taxa de prima ?nmatriculare nu va fi modificata curand

09.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Senatorul PSD Dan Vasile Ungureanu a primit un răspuns de la Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, chestionat pe tema taxei de primă înmatriculare, o taxă care a născut controverse încă de la prima aplicare.
După cum se ştie, au existat mai multe intenţii de modificare a modului de aplicare a taxei, însă toate au eşuat. Potrivit ministrului, pentru că aplicarea modificărilor a dat naştere – inclusiv din partea Uniunii Europene – la o serie de reacţii negative, în acest moment se află în curs de finalizare o nouă propunere, care ţine seama atât de reacţiile operatorilor de pe piaţa internă, cât şi de cea a Comisiei Europene.
„Ministrul a încercat să argumenteze noua formulă de aplicare a taxei speciale de primă înmatriculare. Potrivit domniei sale, principalele modificări au în vedere simplificarea modalităţii de calcul prin eliminarea coeficientului de corelare, extinderea scalei aferente vârstei autovehiculului până la 20 de ani, reaşezarea coeficientului de reducere a taxei, modificarea modalităţii de stabilire a vechimii maşinii, precum şi instituirea unei proceduri de restituire a valorii reziduale a taxei în cazul în care automobilul este exportat în afara teritoriului comunitar sau este transferat şi înmatriculat pe teritoriul altui stat membru. Aşadar, taxa de primă înmatriculare nu va dispărea, însă se vor «îndulci» uşor condiţiile pentru cei care speră se poată cumpăra o maşină ieftină din afara ţării. Cu toate acestea, nu trebuie să ne amăgim că se va întâmpla prea curând. Pentru că este vorba de o modificare a Codului Fiscal, orice modificare intră în vigoare în termen de şase luni de la publicare”, a declarat senatorul PSD Dan Vasile Ungureanu.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.P. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro