Informatii

Legat de atitudinea italienilor fata de romanii care lucreaza ?n Italia - ?E o agitatie creata de presa. Exista infractori de toate etniile? - sustine Roberto Sperandio, reprezentant consular

09.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Atitudinea italienilor faţă de românii care lucrează în Italia a fost dezbătută ieri şi de oamenii de afaceri italieni alături de Roberto Sperandio, reprezentantul consular al Italiei la Arad. Acesta susţine că totul a pornit pe fondul articolelor de presă apărute pe acest subiect:„ A fost o agitaţie creată de presă. În orice ţară din lume se pot întâmpla fapte reprobabile. Există infractori de toate etniile. În orice colţ de lume există persoane bune şi persoane rele. Poliţia ar trebui să intervină când cineva fură o maşină sau sparge o casă şi să-l bage pe infractor la închisoare. Adevărul este că multă lume a venit în Italia pentru că aici legile sunt mai permisive. Era şi normal să crească infracţionalitatea, dar nu e normal ca o comunitate să fie pedepsită pentru faptele unor indivizi izolaţi. Dar sunt şi extremişti care vor să facă scandal, să pună bombe. Nu sunt însă reprezentativi. Unde mai pui că românii şi italienii sunt parteneri, fraţi, şi ne uneşte latinitatea. În România au venit italieni să facă investiţii, în Italia au mers români să muncească”.
De asemenea Mirco Maskio, deţinătorul firmei Maskio Gaspardo declara: „Sunt mulţi români care fac nişte meserii pe care italienii nu mai vor să le facă, lucrând în domeniul sanitar sau în construcţii. Doar infractorii trebuie pedepsiţi. Orice popor are şi oameni buni şi oameni răi. Pot să vă spun că eu sunt foarte mulţumit de muncitorii care lucrează pentru firma noastră la Chişineu-Criş, dar şi de cei care lucrează în Italia, pentru că sunt foarte buni profesionişti”, a declarat Maschio.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro