Informatii

Dezbatere pe tema recall-ului

12.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Dezbaterea organizată de către coordonatorul de proiecte al Mişcării Arădene, Dan Artimon pe tema recall-ului, nu a suscitat interesul parlamentarilor arădeni. Acesta a supus dezbaterii parlamentarilor posibilitatea rechemării, a revocării din funcţie a aleşilor care nu îşi fac treaba, sistem care funcţionează cu succes în Statele Unite şi care este parte integrantă a legislaţiei ce reglementează votul în circumscripţii uninominale.
„Consider că este momentul cel mai nimerit să discutăm şi despre un instrument de amendare a activităţii defectuoase, dat fiind că se discută la modul cel mai serios despre uninominal. Totodată cred că acest tip de scrutin nu are nici o valoare, nici o eficienţă în lipsa unui instrument care să responsabilizeze pe deplin politicianul faţă de mandatul acordat“, a explicat Dan Artimon.
La dezbaterea programată la finele săptămânii trecute doar doi dintre reprezentanţii parlamentarilor arădeni au participat, aceştia declarând că tema propusă spre discuţie este una interesantă şi că sunt interesaţi de evoluţia demersului iniţiat de Mişcarea Arădeană.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: CA ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro