Informatii

Festivalul tinerilor la Biserica Adventista

13.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Tinerii Adventişti de Ziua a Şaptea s-au întâlnit sâmbătă la Biserica Adventistă „Salem” din Arad situată pe str. Ştefan Augustin Doinaş nr. 36, unde s-a desfăşurat, într-o atmosferă de sărbătoare şi bucurie, Festivalul Tinerilor. Fastivalul a avut motto-ul „Bucură-te tinere!”, iar la eveniment au participat peste 600 de adolescenţi şi tineri din cele cinci judeţe din Banat: Arad, Bihor, Caraş, Hunedoara şi Timiş.
Secţiunile festivalului au fost: muzică vocală şi instrumentală, poezie – compoziţie şi interpretare, desen, pictură, modelaj şi producţie Multimedia.
Din partea oficialităţilor oraşului nostru am fost onoraţi de participarea viceprimarului  dl. Tiberiu Decany.
O contribuţie importantă au avut-o şi  pastorii  Cornel Dărvăşan din Oradea, pastorul de tineret Teofil Brânzan  din Lugoj precum şi  pastorul Mihai Maur -  Preşedintele Conferinţei Banat, care prin mesajul adresat tinerilor, bazat pe ce spune Scriptura în Eclesiastrul 11,9: „Bucură-te tinere în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată” i-a încurajat pe tineri la trăirea „responsabilă a bucuriei” creştine, fapt posibil doar atunci când ai o bună legătură cu Dumnezeu, Cel care merită toată atenţia noastră. El este Singurul Veşnic faţă de bucuriile acestei vieţi care sunt trecătoare si efemere”, a subliniat Beniamin Zeiler, Director Departamentul  Tineret al Conferinţei Banat, care a fost unul dintre organizatori.
,,Bucură-te tinere!”
De asemenea, Corul Kronos al Bisericilor Adventiste reunite din Oradea, Beiuş şi comuna Balaia judeţul Bihor, în număr de 52 de participanţi, au încântat inimile celor 700 de participanţi la programul ,,Bucură-te tinere!”
Dimineaţa au fost interpretate două piese ,,Ştiu în cine am crezut” şi  împreună cu întreaga sală ,,Eu te voi lauda”, iar după amiaza, am deschis festivalul cu trei cântece, un ,,La mulţi ani!” ca o dedicaţie de bucurie pentru toţi cei născuţi în luna noiembrie, apoi doua colinde de Dumitru G. Kiriac legate una de alta într-o manieră originală ,,Pentru noi a răsărit” şi ,,Plecarea magilor”, pregatind deja sufletele noastre pentru bucuria cea mare a naşterii Mântuitorului, iar în final, bucuria mântuirii a fost dezvaluită prin piesa ,,Eram jos în păcat”. Numarul celor din Oradea a fost încoronat de o compoziţie la pian de Rehti Brighitte şi un solo Emma Dărvăşan, care la cinci anişori a cantat cu bucurie ,,Eu sunt mic dar Isus, locuieţte în viaţa mea!!”.
Cornel Dărvăşan: „ Păstrează cele 10 porunci ”
Pastorul Cornel Dărvăşan, bazat pe textul din 1 Tesaloniceni 5:16, a prezentat scurte videoclipuri prin care a pus bazele celor 10 porunci ale bucuriei. „Dacă vrei să te bucuri şi nu ştii cum, păstrează cele 10 porunci astfel: Gratitudine, Onestitate, Generozitate, Alegeri corecte, Prietenie, Iesi din carapacea ta, Traieste din plin, Învăţând prin exemplu, Caracter Integritate, De fiecare dată când faci asta, te poţi bucura. Nu uita, bucuria şi fericirea nu ţin de bani, ci de ceea ce poate avea toată lumea! Daca unii oameni nu vor ajunge niciodată în Paradis, dragostea noastră să fi fost singurul Paradis pe care ei l-au gustat!”
Tinerii prezenţi au dat dovadă de seriozitate si profesionalism în alegerea şi prezentarea repertoriului. Astfel, au fost descoperite multe talente noi în ceea ce priveşte compoziţia proprie, atât la secţiunea muzică, cât şi la poezie şi Multimedia. O noutate a acestei ocazii a fost prezenţa  orchestrei de clopoţei, formată din tinerii Bisericii Adventiste din Micălaca, dirijor pastorul Cristian Toma. Tinerii s-au despărţit cu hotărârea de a trăi adevărata bucurie creştină şi de a fi de folos semenilor lor, aducând o rază de speranţă şi bucurie acolo unde ei trăiesc şi-şi desfăşoară activitatea.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro