Administratie

Moş Crăciun ?n costum de poliţist

18.12.2007 ⋅ 0 comentarii

La Şcoala Specială, de pe strada Căpitan Ignat, a sosit ieri moşul. A fost aşteptat cu multă nerăbdare şi emoţii dar şi cu o serbare atent pregătită.

Emoţii în aşteptarea moşului

Copiii au pregătit o serbare cu colinde şi poezii în aşteptarea lui Moş Crăciun. Începând cu orele amiezii, şi-au ocupat cuminţi locurile pe scena amenajată într-o sală de clasă şi au repetat conştiincioşi poezioarele pregătite pentru moş. Acesta a sosit însoţit de câţiva poliţişti, de domnul Alexandru Tonca, inspectorul-şef IPJ Arad şi doamna Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al aceleiaşi instituţii. La vederea acestui „alai”, copiii au fost foarte fericiţi dar şi emoţionaţi, unii dintre ei uitând versurile poeziilor. Dar Moşul a apreciat efortul lor şi faptul că au fost cuminţi şi silitori, răsplătindu-i pe toţi cu fructe şi dulciuri. Împreună cu învăţătorii, copiii au confecţionat obiecte ornamentale pe care le-au expus în sala profesorală a şcolii.

O colaborare benefică

Această colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad durează de aproape un an, timp în care copiii au primit cadouri de sărbători. Poliţiştii i-au mai vizitat pe aceşti copilaşi de 1 Mai şi cu ocazia sărbătorilor pascale. Domnul Terente Balaş, director al Şcoalii Speciale, spune că „aceste gesturi aduc un zâmbet pe chipurile copiilor, îi fac să se simtă acceptaţi şi le înseninează sărbătorile”.

Elevi ajutând elevi

În preajma sărbătorilor, oamenii sunt mai buni, îşi amintesc de semenii mai puţin fericiţi şi încearcă să le inspire spiritul cald al Crăciunului. Dăruiesc mici atenţii, dulciuri, jucării, dar şi un zâmbet sau o vorbă bună. Aşa se întâmplă anual şi la Şcoala Specială. Săptămâna trecută, câţiva elevi de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” şi Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, au organizat o serbare cu poezii, colinde, dansuri populare şi dansuri moderne pentru copiii cu nevoi speciale. Acest eveniment a fost pregătit voluntar în cadrul proiectului „Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC)” şi pregătirile au început încă din luna octombrie.

Nici studenţii nu au rămas indiferenţi aceste zile. Joi, însoţiţi de doamna Camelia Tucuţ, studenţii de la Asistenţă Socială, au făcut o vizită la Şcoala Specială. Nu au mers cu mâna goală ci, cu dulciuri şi cadouri.

Pachete pentru copii sosesc zilnic şi asta nu face decât să îi bucure, să le demonstreze că există oameni care se gândesc şi la ei. Oameni care, prin mici atenţii, stârnesc mari reacţii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro