Stire

Talentul, descoperit la Palatul Copiilor

25.01.2008 ⋅ 0 comentarii

Aradul dispune de foarte puţine locuri în care copiii îşi pot petrece orele de după şcoală. Ne referim aici la cluburi, unde micuţii îşi pot dezvolta diferite deprinderi. Mult prea solicitaţi de programa şcoalară încărcată, aceste „cursuri“ reprezintă varianta optimă pentru relaxare şi pentru o dezvoltare armoniasă, prin joc.

Un astfel de „club“, cu tradiţie, este Palatul Copiilor, prin cercurile organizate aici formându-se generaţii de ziarişti, artişti sau politicieni. 

Directoare din acest an şcolar a Palatului Copiilor este Ioana Lung , o tânără ambiţioasă şi cu multe planuri de viitor în privinţa petrecerii timpului liber al copiilor, care predă şi ea, dans sportiv, având numeroase diplome şi trofee în palmaresul ei. Inedit este că aceste cercuri suţinute la Palatul Copiilor Arad sunt gratuite doar la început de an se face o contribuţie din partea comitetului de părinţi, sumă stabilită după bunul lor plac. „ La ora actuală, în cadrul Palatului se organizează aproximativ 30 de cursuri, din cele mai variate, de la dans, la pictură,  jurnalism, aerobic, creaţie textilă, aero modele, judo, tenis de masă, karate, orientare turistică, jurnalistică, carting, pictură pe sticlă, informatică, teatru de păpuşi, foto, ceramică, canto, muzică uşoară formaţie, dans popular, taraf, dans sportiv, instrumente de suflat, pian, engleză, teatru şcolar, desen. Pentru înscrierea copiilor este nevoie doar de acordul părinţilor şi de CNP-ul copilului, cercurile începând la 1 octombrie. Copiii se pot înscrie în funcţie de cercurile alese, aproximativ de la vârsta de 5 ani şi au dreptul să le frecventeze pâna la terminarea liceului”, susţine Ioana Lung, director al Palatului Copiilor.

Cercurile se desfăşoară sub atenţia profesorilor calificaţi odată pe săptămână câte două ore, programul fiind stabilit în funcţie de orarul şcolar al copiilor iar profesorii fiind plătiţi de către Ministerul Administraţiei şi Cercetării.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Georgiana_Vulciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro