Stire

Locuinţe mai călduroase, facturi mai mici

31.01.2008 ⋅ 0 comentarii

Programul de reabilitare termică iniţiat în anul 2005 de Guvernul României în colaborare cu autorităţile publice locale, oferă un sprijin financiar de 67 % pentru execuţia unor lucrări care măresc performanţa energetică a locuinţelor. În judeţul nostru circa 80 % dintre imobile au nevoie de reabilitare termică. Cu toate  acestea, până în prezent  nu s-a beneficiat de acest program. 

 Aproximativ 70 de asociaţii de locatari au depus, până la această dată, documentele pentru a obţine finanţare şi acum aşteaptă un răspuns. „În anul 2006 am primit şapte cereri şi, conform normelor, în 2007 le-am trimis la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Locuinţelor, iar acum, în 2008 în bugetul lor există unele fonduri pentru onorarea acestor cereri. De asemenea, în anul 2007, am primit 64 de cereri care vor fi trimise anul acesta la minister, atunci când cei de acolo le vor solicita. Deocamdată aşteptăm să vedem ce fonduri vom primi pentru cele şapte cereri”, spune Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Proprietarii vor contribui şi ei la realizarea acestor reabilitări termice, cu un cuantum de 33 %. Acest procent este estimat de specialişti că poate fi recuperat în patru-şase ani, în funcţie de consum, cu efecte benefice ale calităţii locuirii şi scăderii valorii facturii energetice. Pentru că scopul acestor reabilitări termice este îmbunătăţirea coeficientului termic în locuiţe şi reducerea consumului energetic.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro