Stire

Şedinţă electorală ordinară la CLM

01.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Spectacol total în şedinţa Consiliului Local Municipal de ieri. Ca întotdeauna scandalul a fost ordinea de zi a şedinţei, consilierii neuitând nici de această dată să facă puţin „spectacol”, chiar dacă riscau să cadă în ridicol. Consilierii locali au luat cuvântul fără să primească aprobarea preşedintelui de şedinţă, Ovidiu Marian, făceau confuzie între proiecte şi luau în discuţie şi opinii despre proiecte care nu apăreau pe ordinea de zi, părerile consilierilor despre acestea fiind diferite.

Rodica Borza a luat prima cuvântul (ca întotdeauna), fiind curioasă de ce „domnul primar şi-a delegat atribuţiunile de pe ziua de azi domnului viceprimar Tiberiu Dekany? Mai bine ne atenţionaţi de la început care sunt proiectele cu probleme, pentru că este cunoscut faptul că primarul deleagă doar atunci când printre proiectele de hotărâre se află şi proiecte suspicioase.” Ca o replică pentru cele afirmate, Tiberiu Dekany, viceprimar al Aradului, a declarat că: „nu ştiu ca printre proiecte să fie vreunul care să prezinte probleme, iar motivele pentru care domnul primar nu a putut participa nu le cunosc.”

Dar cu toate acestea, din aproape douăzeci de proiecte de hotărâre, doar unul n-a trecut de votul consilierilor locali, cel privind modificarea regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale. Dorel Popa a avut nelămuriri, a făcut o propunere, dar aceasta nu a fost votată de nici un consilier pe motiv că nu este legal, într-un final proiectul fiind respins.

Un moment amuzant sau poate deranjant pentru unii participanţi a fost cel în care Dorel Popa a luat cuvântul pentru a-şi spune părerea, iar preşedintele de şedinţă îi întrerupea microfonul. Dar acest lucru nu l-a oprit pe consilier să îşi continue vorba chiar dacă nu se putea face auzit de toţi. „Eu vreau să fiu lăsat să vorbesc pentru că am aceleaşi drepturi la fel ca şi ceilalţi colegi. Iar indiferent că veţi continua să îmi întrerupeţi microfonul eu tot voi vorbi”, a precizat Dorel Popa. Şi Emanoil Voicu s-a simţit ofensat de nedreptatea comisă de preşedinte, acuzându-l pe acesta: „să nu mai fim părtinitori pentru că nu este corect şi pentru că fiecare aşa cum ştie şi cum poate trebuie să îşi arate punctul de vedere”.

Şi cum nu putea să existe şi un moment penibil, enervându-se la atitudinea lui Dorel Popa, preşedintele de şedinţă Ovidiu Marian a reamintit un fapt: „nu uitaţi domnule Popa că atunci când eraţi în mandat aţi chemat televiziunile private pentru a filma şedinţele CLM menţionând că doriţi să aveţi material cu care să demonstraţi greşelile făcute. Se pare că acum memoria vă lasă”. Dorel Popa nu îşi mai aminteşte acest lucru şi a afirmat: „nu am făcut aşa ceva, iar dacă ar fi să fie adevărat acest lucru nu se numeşte şantaj, ci transparenţă”.

***

Dincolo de problemele administrative ale şedinţei, lungile tirade şi contrele verbale au demonstrat că protagoniştii – aleşii noştri municipali – au intrat deja în campanie electorală.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro