Stire

Profesorii VOR ??NŢELEGERE? DE URGENŢĂ - Se apropie GREVA?!

01.02.2008 ⋅ 0 comentarii

În urma ultimei negocieri de marţi seara, liderii locali ai sindicatelor din învăţământ ne-au informat că nu s-a ajuns încă la un conses între Federaţiile Sindicatelor şi reprezentanţii Guvernului în ceea ce priveşte majorările salariale din învăţământ.

Aceştia spun că învăţământului i s-a oferit din nou, mult sub ceea ce a solicitat, oferta fiind de 6 % din 1 aprilie şi de 5,5 % de la 1 octombrie. „Încă din ’90, învăţământul a fost neglijat sau marginalizat. Suntem obligaţi să protestăm mereu şi doar justiţia este cea care mai spune că avem şi noi dreptate, legile nefiind aplicate corespunzător”, spune Dănuţ Ienăşescu, lider la Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad. Reprezentanţii dascălilor consideră că cei 11,5% nu pot acoperi preţul la utilităţile de bază care, odată cu creşterile produselor de consum, vor duce salariaţii din învăţamânt la o stare de sărăcie şi mai mare decât în prezent.

Nemulţumirile vin şi din partea dascălilor tineri, care în ciuda faptului că beneficiază de salarii de încadrare mai mari faţă de colegii lor mai în vârstă nu reuşesc să-şi acopere nevoile zilnice. Mai mult, cadrele didactice nu doresc să renunţe la tichetele de masă. Unii dascăli au primit deja aceste tichete, în special cei de la şcolile din judeţ, spre deosebire de cei de la şcolile din municipiu.

Maria Buruc, lider al Sindicatului Liber consideră: „Dialogul nu este închis, avem încredere în înţelepciunea Guvernului, deşi până acum am avut trei demersuri la nivel de Primărie, unde domnul primar a refuzat să ne ajute şi cu fiecare viceprimar în parte, la fel şi cu consilierii privind legea 193 din 2006. Trăim un sentiment de nesatisfacţie, de neglijenţă şi marginalizare. Importanţa noastră ca şi cadre didactice în sociatate este esenţială.”

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Georgiana_Vulciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro