Stire

Jaf ?n timp record: 11 secunde

05.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Un magazin de  bijuterii aflat chiar în „inima” oraşului, de pe     Bulevardul Revoluţiei, a fost jefuit duminică seara în doar 11 secunde

Hoţul a reuşit să plece cu genţile doldora de bijuterii de argint: 650 de inele, 70 de brăţări şi 20 de lanţuri, în valoare de peste 45.000 lei.

Agenţii de pază de la firma de securitate care supraveghează magazinul au ajuns la faţa locului când deja hoţii se făcuseră nevăzuţi. Poliţiştii au luat amprente de peste tot şi au stabilit că  spărgătorul este profesionist pentru că nu a lăsat multe urme. Cu toate că uşa era prevăzută cu un sistem sofisticat de închidere şi cu geam termopan, hoţul a spart-o fără prea mari bătăi de cap.

Metoda prin care s-a acţionat a rămas, deocamdată, o enigmă pentru poliţişti. Cel mai probabil spargerea a fost plănuită de mai mult timp având în vedere uşurinţa cu care s-a produs. Hoţul a ales cu grijă „marfa”, s-a îndreptat doar spre bijuteriile scumpe şi le-a evitat  pe cele de dimensiuni mari, pentru ca transportul lor să se desfăşoare cât mai uşor.

 În acelaşi magazin funcţionează şi o casă de schimb valutar însă, tâlharul nu a fost „atras” de acest lucru. Pentru că magazinul de bijuterii este poziţionat în jurul mai multor bănci şi magazine dotate cu sisteme sofisticate de supraveghere, poliţiştii mai au o şansă să vadă chipul celui care a comis spargerea. Există deja câteva imagini în care apare silueta hoţului, însă acesta a reuşit să îşi ferească faţa.

Dacă va fi prins, hoţul riscă între trei şi şapte ani de închisoare pentru furt calificat. Cât despre proprietar, acesta se poate considera fericit pentru că  toate metalele preţioase din bijuterie erau asigurate.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro