Stire

Societatea civilă se implică ?n problema CNSAS

06.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Iniţiatorii cheamă alături de ei reprezentanţi ai societăţii civile, mass-media şi pe oricine care poate să se alăture unui demers prin care se solicită ferm instituţiilor statului să ia măsuri urgente   în vederea asigurării unei continuităţi a funcţionării CNSAS

Societatea civilă din Arad se implică în susţinerea activităţii CNSAS. Trei organizaţii civile, Societatea „Amicii Regelui Mihai”, Mişcarea arădeană şi Alianţa Civică organizează astăzi, la ora 13, o dezbatere în sala 70 a Palatului administrativ, pe baza unei Declaraţii-Apel.

Reprezentanţii acesteia susţin necesitatea continuării activităţii CNSAS, cu privire la deconspirarea celor care au făcut poliţie politică, răspunzând astfel solicitării opiniei publice. „În contextul în care Curtea Constituţională, neţinând cont că istoria nu poate fi furată, a scos în afara legii CNSAS, motivând că această instituţie funcţioneză după nişte norme contrare Constituţiei, ne simţim nevoiţi, ca români, dar şi ca arădeni, să  protestăm vehement”, a declarat Tiberiu Dekany.

„Ne aliem, în dorinţa şi în protestul nostru împotriva restauraţiei, cu toate personalităţile şi organizaţiile care simt că, prin actul Curţii Constituţionale, se încearcă o îndepărtare a societăţii româneşti de trecutul său. Ori, fără trecut, nu există un viitor real”, a mai spus Tiberiu Dekany, co-preşedinte al asociaţiei „Amicii Regelui Mihai”. Declaraţia Apel este semnată şi de  Claudiu Cristea, reprezentant al Mişcării arădene şi Emil Vancu, preşedintele Alianţei Civice-Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro