Stire

Sătul de băutură şi ?nsetat de bani - A ucis...

08.02.2008 ⋅ 0 comentarii

O crimă îngrozitoare a zguduit liniştea satului Mâsca. O femeie de 74 de ani a fost ucisă cu brutalitate pentru câteva sute de lei de ciobanul care avea grijă de oile din gospodăria sa

Ameţit de aburii alcoolului, tânărul de 20 de ani i-a spart capul pur şi simplu pentru că bătrâna a refuzat să îi dea nişte „leuţi” pentru a-şi cumpăra băutură. Locuitorii spun că de peste 10 ani nu s-a mai petrecut ceva atât de înfiorător în localitatea lor mică şi liniştită. Chiar dacă a încercat să-şi piardă urma, bărbatul suspectat de crimă a fost prins ieri după-amiază, la mai bine de 12 ore de la producerea tragediei. Acesta a fost audiat până târziu de procurorul criminalist Cristian  Lazăr.

Criminalul

Bogdan Claudiu Lăcătiş de 20 de ani era „angajat” ca cioban. Tânărul mai lucrase şi înainte la familia Tolca aşa că bătrâna a avut încredere să îl „reangajeze”.

Bogdan nu era deloc un tânăr liniştit, lumea îl cunoştea ca fiind un împătimit al alcoolului şi un iubitor al jocurilor de noroc. Sătenii mai spun că tânărul era agresiv şi, din câte ştiu ei, acesta îşi bătuse până şi părinţii. Aşa că probabil nu i-a fost „greu” să curme zilele unei bătrâne pentru a-şi face rost de nişte bani pentru băutură şi pariuri. O bătrână care, spun vecinii, muncise din greu toată viaţa pentru a-şi putea trăi liniştită bătrâneţea. „Era o femeie gospodară care a muncit din greu. Şi rezultatele se văd, a reuşit să îşi construiască trei case. Dar ce folos acum?”, ne spune o vecină.

Fapta

Miercuri seara, în jurul orei 21, tânărul, deja „ameţit” bine s-a hotărât să îşi mai facă rost de nişte bani pentru a mai „chefui” puţin. Aşa că a spart geamurile de la locuinţa victimei şi apoi a pătruns înăuntru. Bătrâna se afla într-una din camere împreună cu strănepotul său în vârstă de doar cinci ani. Bogdan i-a spus micuţului să meargă până în grajd, cu un anumit pretext şi apoi, rămas singur cu bătrâna, după ce a scotocit prin toate sertarele, a început să o ia la pumni şi picioare pe motiv că aceasta a refuzat să îi mai dea bani nişte bani pentru a-şi pototli „setea” de alcool. Victima a reuşit să scape de pumnii agresorului şi a „zbughit-o” prin grădinile din spatele casei. Bestia nu s-a liniştit şi a pornit după ea. Sub povara anilor bătrâna s-a pră-buşit la pământ. Atunci tânărul a luat un bulamac (stâlp folosit la vie) şi a lovit-o, cu brutalitate, pe bătrână. Loviturile din zona capului i-au fost fatale.

Dar criminalul nu s-a oprit aici. S-a întors în casă unde l-a găsit pe micuţul de cinci ani, strănepotul victimei, pe care l-a înşfăcat cu gândul să îl ducă la casa bunicii sale pe care spunea că are de gând să o omoare (şi pe aceasta). Se pare că şi micuţul a fost „ţinta” câtorva pumni. Odată ajuns la casa bunicii micuţului, agresorul  şi-a îndreptat toată atenţia spre bătrâna uimită de „vizita” târzie. Pe care a luat-o la pumni. Dar nu şi-a mai putut duce până la capăt intenţiile criminale pentru că în „ring” a intrat soţul bătrânei care a scăpat-o de furia tânărului. Se pare totuşi că şi agresorul a „încasat” câteva lovituri de la bătrân şi un alt cioban. Însă la un moment dat, profitând de neatenţia celor din încăpere, tânărul a luat-o la fugă pe câmp. Nici nu a mai ţinut cont de faptul că era desculţ şi a fugit unde a văzut cu ochii. 

Rudele victimei, uluite de toată această întâmplare, au fugit spre casa bătrânei. Însă aceasta nu era de găsit nicăieri. Atunci gândurile sumbre i-au cuprins pe toţi şi au început căutările. Puţin după miezul nopţii şi-au amintit să anunţe şi poliţia. Poliţiştii  s-au alăturat „echipei” de căutare. Dar femeia nu a fost găsită. Abia dimineaţă corpul neînsufleţit al bătrânei a fost aflat chiar de fiica acesteia, în curtea unui vecin. Victima era plină de lovituri şi goală de la brâu în jos. Dărâmată de durere, cu ultimele puteri, fiica a strigat la vecini să cheme poliţia.

La auzul celor întâmplate toţi sătenii au rămas înmărmuriţi. Nu se aşteptau ca o asemenea grozăvie să se petreacă în liniştita lor comunitate. „E ceva de groază. Ne-a umplut de frică întâmplarea asta şi nici nu mai vrem să auzim de aşa ceva”, spune o vecină de-a victimei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro