Stire

Matula bate palma pe gunoaie

11.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Consiliului Judeţean, Iosif Matula, semnează astăzi, la Bucureşti, contractul de asistenţă tehnică pentru gestionarea deşeurilor judeţului

Dintr-un număr de 26 de judeţe participante la  selecţie, doar 5 au prezentat proiecte viabile iar Aradul se numără printre acestea. În cadrul şedinţei de lansare a proiectului „Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor pentru judeţul Arad”, Matula va face o prezentare legată de situaţia deşeurilor din judeţ.

Odată cu implementarea proiectului, locuitorii judeţului vor avea parte de servicii de salubritate la standarde europene, deşeurile vor fi colectate selectiv, se vor reduce cantităţile de deşeuri biodegradabile care se depozitează iar depozitele neconforme vor fi închise.

 Consiliul Judeţean propune ca proiectul să fie finanţat din Fondul European de Dezvoltare Europeană. Astfel asistenţa tehnică pentru pregătirea documentaţiei complete va fi gratuită.

Iosif Matula crede că Aradul avea nevoie de un astfel de proiect pentru a rezolva definitiv problema deşeurilor şi este mulţumit că, prin acest pas concret, Aradul va depăşi faza declarativă protecţiei mediului şi a diminuării factorilor poluanţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro