Stire

Şi moartea a ajuns un lux - ?Eternitatea?, plin p?nă la refuz

15.02.2008 ⋅ 0 comentarii

La cimitirul „Eternitatea” nu mai sunt locuri de veci. O ştire aparent banală, dar care provoacă îngrijorare în cadrul administraţiei cimitirelor, mai ales că nici celelate cimitire din municipiul Arad nu au locuri vacante.

Cele 50.000 de locuri de veci din cimitirul „Eternitatea” sunt toate ocupate. În timpul scurs de la începutul anului s-au înregistrat 85 de decese, iar la nivel de judeţ numărul deceselor este de circa 300. Situaţia este cu atât mai tragică cu cât suntem doar la mijlocul lunii februarie, iar în acest ritm în curând Aradul va avea o problemă.

Soluţiile existente ieşirii din această adevărată criză sunt puţine şi doar „de suprafaţă”. Astfel, mormintele neîngrijite sau cu contractele de închiriere care au expirat de mai mult de doi ani, vor fi considerate părăsite şi date spre închiriere altor persoane. De asemenea, şi mormintele ocupate, dar unde ultima înmormântare s-a petrecut cu mai mult de şapte ani în urmă, pot fi refolosite.

 „Din şapte în şapte ani se dau spre folosinţă morminte a căror cupoane de chirie nu mai sunt valabile. Astfel, într-un colţ se vor îngropa osemintele celor decedaţi de şapte ani, iar spaţiul rămas este realocat”, ne-a declarat Dorina Rob administratorul cimitirului „Eternitatea”.

Dar, aceste soluţii sunt de moment, care doar amână clipa în care în Arad nu va mai fi nici un loc de veci liber şi va trebui să ne „exportăm” morţii în altă localitate.

O soluţie viabilă şi pe termen lung este înfiinţarea unui nou cimitir în municipiu. Dar, cu o criză a terenurilor cum e cea de azi şi cu o legislaţie în domeniu destul de neclară, acest deziderat nu va deveni curând realitate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Petracovschi ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro