Stire

Strategia de Dezvoltare dezbătută cu opinia publică

16.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Peste 80 de persoane, membri ai societăţii civile şi instituţiilor arădene, au răspuns ieri invitaţiei lansate de Primărie de a participa la o dezbatere pe tema Strategiei de Dezvoltare a municipiului în perioada 2008-2013 respectiv 2013-2020.

  Scopul întâlnirii a fost de a implica societatea civilă în elaborarea unei strategii complete şi coerente. În faza actuală, documentul conţine peste 700 de pagini, însă urmează să mai fie revizuit până la forma finală. Prezentarea  a fost făcută participanţilor pe un video-proiector. Lucrarea cuprinde date despre patrimoniul oraşului, turism şi agrement, transporturi, educaţie şi învăţământ, asistenţă socială, sanătate, mass media, dezvoltare urbană şi alte elemente care pot aduce o imagine clară despre ce se vrea a fi Aradul anilor 2013-2020.

Au contribuit la elaborarea documentului toate instituţiile arădene abilitate să ofere informaţii despre evoluţia oraşului şi partidele politice, indiferent de orientare.

Pentru ca Aradul să devină o veritabilă metropolă  este nevoie, în primul rând, de un nou Plan Urbanistic general care să corespundă viitoarele necesităţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: M.T. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro