Stire

Actualitate pe scurt

16.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Femeie cu „mâini lungi”

O femeie de 39 de ani a fost reţinută de poliţişti după ce aceasta „şi-a băgat” mâna în poşeta unei alte femei. Cele două se aflau în incinta unui magazin din zona Piaţa Gării iar hoaţa, Viorica B. a şterpelit din geanta femeii suma de 400 de lei. Poliţiştii au văzut toată tărăşenia, au luat-o pe femeie la întrebări şi i-au întocmit dosar penal pentru furt calificat.

(C.N.)

La volan, fără permis

Un tânăr de 27 de ani a fost prins la volanul unui autoturism neînmatriculat. Poliţiştii l-au oprit pe Florin C. pe o şosea din oraşul Curtici şi au constatat că acesta, pe lângă faptul că nu avea numere bune pentru autoturism, nici nu poseda permis auto. S-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără a poseda permis auto a unui autoturism neînmatriculat şi având numere false.

 (C.N.)

Incendiu pe Câmpul Liniştii

Un incendiu izbucnit în zona Câmpul Liniştii, ieri din cauza unor cauciucuri în flăcări, de la care focul s-a extins, era pe cale să ajungă la o fabrică de tapiţerie. Focul a degenerat de la nişte cauciucuri aprinse şi din cauza deşeurilor aflate în jurul lor. Din fericire pompierii au acţionat prompt şi au reuşit să oprească flăcările în jumătate de oră.

 (C.N.)

Şicula - Laborator de informatică

În cursul acestei săptămâni, la Şcoala Generală Gurba, au fost aduse 10 calculatoare şi aparatura necesară înfiinţării unui laborator de informatică. Conform spuselor profesorului coordonator, Miron Şandru, acestea vor fi instalate în cel mai scurt timp, iar cei ce calcă zilnic pragul acestei şcoli vor putea beneficia de un laborator de informatică la standarde ridicate. „Este important ca cei ce se formează în această instituţie de învăţământ, să beneficieze de condiţii cât mai bune. Este un pas înainte făcut în acest sens de către şcoala din Gurba” – spune Miron Şandru.

(R.C.)

Noua Generaţie oferă o nouă şansă

Partidul Noua Generaţie şi candidatul său pentru Primărie, Coloman Edeleni, au organizat o petrecere de 14 februarie sub genericul: „O nouă şansă pentru iubire”. Specificul acesteia a constat în faptul că organizatorii au invitat un tânăr cuplu dintr-un centru de plasament pe post de invitaţi speciali. Pentru a le oferi o nouă şansă în viaţă, a fost plasată o cutie sub forma unei inimi roşii în care participanţii au fost rugaţi să doneze sume de bani care în final le-au revenit celor doi tineri. Serata, organizată în fast-food-ul lui Coloman Edeleni, a mai cuprins inedite competiţii de dans, karaoke şi un concurs de declaraţii de dragoste. Invitaţii au putut degusta mici bunătăţi culinare iar preşedintele judeţean al partidului, Helmuth Duckadam, a oferit spre degustare ţuică de casă de producţie proprie.

Sfântul Valentin pe ştrand

Organizaţia de tineret a PD-L a ales ştrandul „Neptun” pentru a sărbători Sfântul Valentin şi Ziua Îndrăgostiţilor. Mai precis a fost preferat localul „4 U” de pe ştrand unde, după ora 20, a început distracţia. Şi pentru că nu se poate o petrecere de Ziua Îndrăgostiţilor fără… îndrăgostiţi, tinerii democrat-liberali au selectat 8 perechi care au concurat pentru a desemna cea mai iubitoare pereche. Câştigătorii, care au fost selectaţi de un juriu extrem de riguros după ce au demonstrat că ştiu să danseze clasic, rock că au spontaneitatea de a face în direct şi la o oră de maximă audienţă declaraţii de dragoste dar că nici cultura politică nu le este străină, vor avea parte de un sejur la Moneasa. De această dată, fără asistenţă din partea colegilor de partid!

(S.T.)

Comemorare socialistă

Partidul Alianţa Socialistă a decis să comemoreze astăzi împlinirea a 75 de ani de la greva ceferiştilor din 1933. „Considerăm că acest eveniment important din istoria mişcării muncitoreşti nu trebuie uitat şi nici lăsat să se piardă în negura timpului sau a indiferenţei noastre”- a declarat preşedintele PAS Arad, Mihai Lelik. El a ţinut să profite de acest moment şi pentru a-şi manifesta simpatia faţă de greva ceferiştilor de acum două săptămâni (deşi mişcarea de protest care a fost intens mediatizată i-a vizat pe feroviarii maghiari, nu pe cei români). Fideli principiilor cominterniste ale confidenţialităţii ilegaliste, cei de la PAS nu au făcut publice nici locul nici ora la care doresc să comemoreze greva de acum 75 de ani.

(S.T.)

3520 de pachete de ţigări capturate

Peste 3000 de pachete de ţigări au fost confiscate ieri de poliţiştii de frontieră din Vama Vărşand. Ţigările au fost descoperite la trei cetăţeni români, sosiţi la diferite intervale de timp în vamă.

Primul „prins” a fost Vladimir S. care ascundea în bagaje 340 de pachete de ţigări de diferite mărci, în valoare de peste 1700 de lei. Al doilea bărbat rămas fără „marfă” a fost Marian M. care ţinea ascunse în bagaj 80 de pachete de ţigări. Ultima captură, dar şi cea mai numeroasă a fost „luată” lui Victor C., care ascunsese într-un loc special amenajat, din autoutilitara pe care o conducea, 3100 de pachete de ţigări netimbrate, în valoare de peste 15.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră au anunţat imediat Garda Financiară  şi inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize si Operaţiuni Vamale care au confiscat întreaga marfă. Însă nu au uitat nici de proprietarii mărfii, pe care i-au amendat cu câte 1000 de lei de „căciulă”, pe primii doi şi cu 10.000 pe ultimul.

(C.N.)

Grav accidentat

Un biciclist a ajuns la spital în stare gravă, în urma unui accident rutier.

Ovidiu R., de 39 de ani, şoferul unui autoturism marca Chrysler, pe când se afla la intersecţia străzilor Zimbrului cu Adam Muller Guttenbrunn a ignorat semnul care arăta cedează trecerea şi l-a accidentat grav pe Ioan S., de 58 de ani. Din primele cercetări reiese că victima circula pe contrasens, cu bicicleta.

(C.N.)

Maghiar arestat la Arad

Un cetăţean maghiar pe numele căruia era emis un mandat de arestare pentru înşelăciune, a fost prins în Arad de agenţii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Ladislau Z., de 52 de ani era cercetat pentru o „sumedenie” de infracţiuni economice, printre care şi reţinerea fără drept a TVA-ului. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat instanţei.

(C.N.)

Radare

Astăzi radarele vor fi amplasate în judeţ pe DN 69 Arad-Vinga, DN 79 Arad-Criş, DN 79 A Vărşand-Criş, DN 7 Pecica, DN 7 Mândruloc-Lipova, DN 7 Lipova-Bârzava şi DN 7 Bârzava-limită de judeţ.

Iar în oraş, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, Centura N-V, Strada Pădurii şi Calea Timişorii. 

(C.N.)

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro