Stire

Administraţia arădeană premiată la Bruxelles

16.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Alături de oraşele Frankfurt şi Koprovnica, Aradul  a fost premiat  la Bruxelles,    pentru iniţiativele şi măsurile luate de administraţia locală în cadrul campaniei Săptămâna Mobilităţii Europene, iniţiată   de Comisia Europeană în    colaborare cu Directoratul    General pentru Mediu

Au participat la proiect 2016 oraşe din Europa, China şi America Latină. Dintre acestea, juriul a ales doar zece. Au participat la eveniment primarul Gheorghe Falcă şi managerul de proiect „Străzi pentru Oameni”, Romana Bistrean. Aradul a fost nominalizat, alături de Frankfurt, pe locul al doilea , în timp ce  pe primul loc s-a clasat Koprovnica, din Croaţia.

Proiect îndrăzneţ

„Comisarul European pantru Mediu, domnul Stavros Dimos, a declarat că, dintre toate proiectele prezentate,  cel al Aradului a avut cea mai bună abordare. Totuşi, realizarea de piste pentru biciclete şi încurajarea copiilor de a le folosi şi a transmite mesajul şi părinţilor, a fost punctul forte al Croaţiei. Meritau să câştige pentru că au depus anual dosare de proiecte şi acum au fost răsplătiţi”, comentează  Gheorghe Falcă. Mai mult de 50% din reţeaua de tramvaie se află în reparaţii de modernizare tocmai pentru a-i încuraja pe arădeni să se deplaseze şi altfel decât cu maşina.  De exemplu, proiectul nemţilor a fost apreciat pentru ideea de a face taxi pe biciclete.

Pentru Arad, găsirea de mijloace alternative în trafic reprezintă şansa scăderii noxelor din oraş. „Gândiţi-vă că sunt 120.000 de maşini la 174.000 de locuitori ai Aradului” a subliniat primarul.

Cele mai bune campanii ale Aradului au constat în reuşirea scoaterii traficului greu din oraş, reabilitarea transporturilor urbane, refacerea rutei de transport public pe străzile Conduraşilor şi Kogălniceanu pentru creştea calităţii transportului cu tramvaiul. De asemenea au fost reabilitate parcurile şi Faleza Mureşului, Aleea Borsec din Micălaca a devenit arteră pietonală şi   s-a creeat parcul Tudor Arghezi la Intim.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro