Stire

Cu unanimitate, Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, reales ?n funcţia de rector

18.02.2008 ⋅ 0 comentarii

La Universitatea de Vest „Vasile GoldiŞ”

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, execelenţă în triunghiul cunoşterii educaţiei, cercetării şi inovării, a fost reales, de către membrii Senatului UVVG, cu unanimitate de voturi în funcţia de rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

De asemenea, s-au organizat alegeri şi pentru structurile şi funcţiile de conducere academice din Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, pentru perioada 2008-2012, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, a Legii nr. 480/2006, coroborată cu prevederile Ordinului M.Ed.C.T nr. 2538/01.11.2007.

În acest sens, a fost ales un Senat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” format din 45 de persoane, dintre care 25% studenţi.

Conf. univ. dr. Ioan Cuzman a fost ales preşedinte al Colegiului Academic, prof. univ. dr. Iovan Marţian, academician prof. univ. dr. Mircea Ifrim, prof. univ. dr. Maria Puşchiţa - prorectori; prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior – cancelar general, conf. univ. dr. Călin Pop – prorector filiala Baia Mare; prof. univ. dr. Gavril Ardelean – prorector filiala Satu Mare şi prof. univ. dr. Cornel Someşan – prorector filiala Zalău.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a prezentat un raport de activitate pentru mandatul 2004-2008, care se circumscrie efortului general al învăţământului superior românesc de afirmare în Aria Europeană a Învăţământului Superior (EHEA) şi în Aria Europeană a Cercetării Ştiinţifice (ERA).

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat că, în prezent, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, are un număr de peste 25.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi şi funcţionează cu un număr de 9 facultăţi, 51 de specializări de licenţă, 53 programe de studii universitare de masterat acreditate.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a mai precizat că, prin programul managerial de referinţă îşi propune redefinirea misiunii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, ca o instituţie de învăţământ superior, de drept privat şi de utilitate publică, parte integrantă a învăţământului superior românesc, liberă, deschisă şi autonomă, care îşi propune, ca scop final, realizarea excelenţei în triunghiul cunoaşterii: educaţie, cercetare şi inovare!.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nelu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro