Stire

Lupan continuă războiul cu Primăria

19.02.2008 ⋅ 0 comentarii

La Curtea de Apel Timişoara s-a judecat ieri un nou termen în procesul lui Ilie Lupan, care a cerut executarea silită a Primăriei Arad pentru suma de 1.6 milioane de euro, contravaloarea terenului revendicat şi neprimit de acesta.

La acest termen, potrivit celor declarate de Graţiela Bârlă, avocata lui Ilie Lupan, se pare că procesul s-a derulat în favoarea acestuia, contestaţia primăriei fiind admisă doar parţial de către instanţa de judecată. „Îmi e greu să vă spun ceea ce s-a discutat la acest termen deoarece nu am participat, eu aflându-mă într-o deplasare la Bucureşti. Ceea ce pot să vă spun e ceea ce am aflat şi eu de la o persoană aflată în sală”, a declarat Graţiela Bârlă, avocata care îl reprezintă pe Ilie Lupan. Privind admiterea parţială a contestaţiei depuse de Primăria Arad, avocata a menţionat că, „ştiu că a fost admisă parţial dar nu s-a confirmat această soluţie. După părerea mea, aceasta a fost admisă cu privire la suprafaţa terenului pe care Primăria i-a oferit-o clientului meu din terenul CET, dar pe care ar fi trebuit să i-o dea în anul 2001, înainte să ne judecăm”.

A ieşit învingător

Potrivit avocatei, dacă e vorba de acea suprafaţă de teren atunci Primăria încalcă prevederile legii 10. „Prin această hotărâre se încalcă legea 10 pentru că în acel an (n.r. 2001) Comisia de lege 10 s-a pronunţat în sensul cererii lui Ilie Lupan. Astfel el a mers în instanţă şi a câştigat, noi încercând să punem în executare acea sentinţă. Apoi s-a luat decizia de punere de poprire pe conturile instituţiei pentru a recupera pierderea. Dar din câte am reuşit eu să aflu până acum, pentru că nu am participat la proces, l-am câştigat, astfel că Ilie Lupan urmează să primească o parte din terenul de la CET, iar diferenţa va reprezenta despăgubire în bani”, a declarat Graţiela Bârlă, avocata lui Ilie Lupan. Cu mai multe amănunte privind situaţia exactă a hotărârii vom reveni în ediţia de mâine.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro