Stire

?CITEXPO? la Arad

20.02.2008 ⋅ 0 comentarii

În cadrul Expo Arad Internaţional va funcţiona din această săptămână Centrul  de Informare Tehnologică (CITEXPO Arad). Directoarea acestui centru este Simona Hăprian, iar obiectul de activitate îl reprezintă elaborarea şi implementarea strategiilor şi măsurilor de transfer tehnologic şi inovare în domeniul protecţiei mediului şi agriculturii.

„Ne axăm , în special, pe aceste două domenii deoarece trebuie să ajutăm la dezvoltarea lor pe întreaga regiune de vest. Acest centru se adresează în mod special Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, iar cât de curând, pe site-ul centrului, acestea vor găsi toate informaţiile necesare. Într-un cuvânt, acest centru reprezintă o verigă între IMM-uri şi instituţiile care oferă inovare şi transfer tehnologic ”, a declarat Simona Hăprian, director  CITEXPO.

O necesitate

Conform celor declarate de Gheorghe Bala, director general al Direcţiei de Transfer Tehnologic şi Infrastructură din cadrul M.E.C. acest centru a pornit ca o necesitate privind schimbul de informaţii între furniozorii de cercetare şi agenţii economici datorită faptului că între ei nu exista nicio legătură. „CITEXPO este o entitate din infrastructură care desfăşoară activităţi de diseminare a informaţiilor referitoare la rezultatele cercetării-dezvoltării, documentare tehnologică şi instruirea agenţilor economici în cele două domenii, în scopul stimulării,      valorificării rezultatelor, creării şi dezvoltării comportamentului inovativ al mediului socio-economic. Asta datorită faptului că există nevoi pe care agenţii economici le au şi instituţiile de cercetare nu le cunosc. De aceea trebuia creată o legătură între cele două”, a menţionat Gheorghe Bala. Oferta de servicii cuprinde: coordonarea tehnică de proiecte, diseminarea informaţiilor legate de participarea la programele de cooperare internaţională cu Uniunea Europeană, organizarea de mese rotunde şi seminarii pentru identificarea necesităţilor industriei şi participarea la târguri, expoziţii şi acţiuni de promovare a ofertei de cercetare în ţară şi străinătate. De asemenea,  CITEXPO poate participa la un program iniţiat anul trecut, program dedicat inovării prin care pot accesa fonduri de până la 200.000 de lei pentru a dezvolta activitatea centrului. Acesta va fi funcţional în Reţeaua Naţională pentru Inovare şi Transfer Tehnologic.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro