Stire

Abandon cu recidivă - Şi-a părăsit fetiţa ?n spital

20.02.2008 ⋅ 0 comentarii

O fetiţă de numai un an şi jumătate a fost abandonată de părinţi în spital. Aceştia, după ce au neglijat-o şi au adus-o la spital cu arsuri grave pe spate şi fese, au plecat pur şi simplu acasă fără ea. Acum cei care o îngrijesc sunt cadrele             medicale de la secţia de Terapie Intensivă.

Se pare însă că nu numai micuţa de un an şi ceva a fost lăsată pe drumuri de părinţii fără inimă. Încă opt fraţi ai ei au ajuns în aceeaşi situaţie. Mama copiilor trăieşte împreună cu un alt bărbat decât soţul ei într-o casă care i-a fost pusă la dispoziţie de către primarul din Curtici. Femeia şi-a neglijat copilul în aşa măsură încât atunci când micuţa a ajuns la spital era aproape sălbatică, nu vorbea, nu mânca, tremura şi suferea de numeroase afecţiuni.

Denisa, micuţa jucăuşă şi frumoasă, le-a intrat în suflet celor de la terapie intensivă şi spun că le-ar fi greu să renunţe la ea. Aceştia s-au ataşat atât de tare de ea încât atunci când au văzut că fetiţa nu este botezată şi-au luat această responsabilitate şi au botezat-o la biserica din curtea Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Dar nici micuţa nu a rămas rece la atenţia şi dragostea cu care a fost înconjurată de personalul medical şi s-a obişnuit cu spitalul pe care îl consideră casa ei. Coridorul secţiei este locul ei de joacă şi, din fetiţa tremurândă a ajuns un copil vesel şi prietenos. Uneia dintre asistente i-a dat prin gând chiar să o adopte însă acest lucru ar dura foarte mult şi reprezintă un proces destul de greu pentru că, deşi mama micuţei nu mai vrea să audă de ea, nici nu ar semna actele de adopţie. Iar fără această semnătură nu este posibilă adopţia.

Mama Denisei a dat naştere la 10 copii însă doar unul a mai „păstrat” pe lângă ea alături de cei doi ai concubinului. De ceilalţi s-a descotorosit. Oricum, condiţiile în care trăieşte sunt inumane iar bebeluşul de numai două luni al familiei doarme într-o cameră fără căldură.

Soarta celor doi copilaşi se va decide astăzi. Până atunci, sugarul a rămas în grija celor doi „fraţi” minori. Denisa însă va avea o soartă mai bună, ea va fi încredinţată unui asistent maternal care va fi părintele ei, de acum încolo.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro