Stire

Tristeţea unui prefect - Un subaltern, mai bine plătit dec?t şeful

22.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Consilierul de integrare europeană al Prefecturii are salariu mai mare decât al prefectului.

Această problemă a fost descoperită la nivelul prefecturilor, în urma analizelor efectuate, iar dacă se aprobă de către Guvern consilierul ar primi sporuri de aproximativ 30% din salarul de bază. Asta în condiţiile în care are ca atribuţii doar problemele la nivel local privind normele integrării europene. „Consilierul  pe probleme de integrare europeană se ocupă de această complexă activitate de accesare a fondurilor europene pentru că se demareză o serie de programe în cadrul cărora suntem obligaţi să îi urmărim şi verificăm pe cei care promovează aceste proiecte şi accesează aceste fonduri”, a declarat Gavril Popescu, prefectul judeţului.

Sporuri de 30% din salar

„Problema în privinţa venitului acestui consilier nu e chiar aşa cum apare. Respectivul are un salar de bază la care se adaugă nişte coeficienţi dar cu toate astea e imposibil să depăşească venitul unui ministru secretar de stat. La ora actuală ne aflăm în situaţia în care într-adevăr are un salariu bun şi stimulativ, vizavi de munca pe care o pretează”, a menţionat reprezentantul Guvernului în teritoriu. E adevărat că munca necesită o remune-rare pe măsură dar... Pentru că, la salariul de bază care se încadrează undeva între 3.000-3.300 de lei, se mai adaugă spor de vechime dacă are mai mult de doi ani în structuri care se ocupă cu integrare, primeşte un anumit coeficient ca spor dacă a făcut studii postuniversitare în domeniu european şi încă o bonificaţie dacă a terminat o fa-cultate cu domeniu de integrare europeană. Astfel că, conform surselor, aceste sporuri se ridică la valoarea de încă aproximativ 30% din salariul de bază. „Beneficiază de anumite facilităţi pe care le are orice consilier cu vechime în domeniu, în sensul că primesc diferite bonificaţii. Dar, din discuţiile avute la nivelul ministerului, a rezultat faptul că nu există o armonizare a salariilor acestor consilieri cu salariile care sunt la ora actuală în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Sigur că am descoperit această problemă la nivel local şi am raportat-o la minister. Dar, această situaţie va fi discutată probabil la sfârşitul lunii martie pentru că Guvernul este cel care ia o decizie în acest sens”, a menţionat Gavril Popescu.

Imposibil

Toţi cei care au venit la guvernare a dat diferite hotărâri privind grila de salarizare a consilierilor fără să mai calculeze la cât se ridică bonificaţiile primite. Conform celor declarate de Gavril Popescu, prefectul Aradului, „niciun consilier nu poate câştiga mai mult decât un ministru secretar de stat de grad trei. De aceea am scos la iveală această problemă, datorită faptului că trebuie să respectăm legea, dacă nu vrem să fim daţi în judecată.” 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro