Stire

Actualitate pe scurt

23.02.2008 ⋅ 0 comentarii

O nouă probă la teze

Elevii claselor a VIII-a care au lipsit motivat la prima sesiune a tezelor cu subiect unic au rezolvat, ieri, varianta cu numărul 4 pentru proba la alegere dintre Istorie sau Geografie din sesiunea specială, acesta fiind ultima zi de examinări.

La acest test au fost aşteptaţi să participe peste 6.400 de elevi de clasa a VIII-a amânaţi în semestrul I.

Cele 217 centre de comunicare din ţară au preluat, decriptat şi multiplicat variantele de subiect. Acestea au fost distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11.30. Proba a fost programată să înceapă la ora 12.00, iar durata susţinerii a fost de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Tezele vor fi evaluate în centre special desemnate în acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, alţii decât cei din unităţile de învăţământ de la care provin tezele. Baremul unic de evaluare şi notare va fi postat pe site-ul MECT după desfăşurarea probei. Activitatea de evaluare va dura maxim trei zile.

Doar un sfert

Privind dosarele analizate şi rezolvate pe baza Legii 10, conform raportului aflat la Prefectură, la începutul anului, pe judeţ au fost 5.558 de notificări din care s-au soluţionat prin restituire în natură 692, prin despăgubiri sau titluri valorice 374, prin compensare cu alte bunuri sau servicii 49, soluţionate prin combinarea măsurilor 146, respinse 700, nesoluţionate de primării 1.912 şi redirecţionate spre soluţionarea de către alte persoane juridice 1.685.

Mai bine

În privinţa fondului funciar, la nivelul judeţului au fost depuse aproximativ 15.000 de cereri, pe instanţă s-au dus 2.500 (şi-au pierdut cererea), iar acum mai sunt pe rol doar 850, restul cazurilor fiind soluţionate.

Tuberculoza, urmărită în Arad

Luni are loc începerea acţiunii de tuberculinare la bovine, în zona Aradul Nou, ca o încercare de a eradica tuberculoza în ţară, şi se va începe cu unităţile mari cu 60-70 de bovine. Florin Radu Nicoară, medic de circă al Circumscripţiei din Aradul Nou declară: „Vom începe de luni tuberculinarea la bovine. Aceste acţiuni fac parte dintr-un program strategic anual şi se va face şi un inventar al bovinelor.”

(A.D.)

Lovit de maşină

Un bărbat de 40 de ani a fost lovit de maşină ieri dimineaţa, în zona Teatrului. Pietonul a fost internat la secţia de Chirurgie pentru a fi sub supraveghere medicală. Starea lui este stabilă.

(A.D.)

Opel-uri cu numere false

Un tânăr de 23 de ani a fost prins de poliţişti la volanul unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false.

Sergiu V. se plimba liniştit cu maşina marca Opel Vectra dar a fost oprit de rutierişti şi luat la întrebări. În aceeaşi zi agenţii au dat şi peste Victor A., de 49 de ani, din Ploieşti, care conducea pe Calea Timişorii un autoturism marca Opel Calibra neînmatriculat şi cu numere false.

Nici rutieriştii din localitatea Târnova nu au scăpat de astfel de şoferi, ei s-au „întâlnit” pe şosele cu Mihai H., de 20 de ani care se afla la volanul unui autoturism marca Opel Omega neînmatriculat şi cu numere false.

Pentru nesăbuinţa lor, cei trei bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false pe drumurile publice.

(C.N.)

Rugăminte fără ecou

Despre Cartierul Funcţionarilor putem afirma că este unul „funcţional”. În sensul că, deşi este unul dintre cele mai centrale şi luxoase cartiere şi aici lumea se gândeşte la tot felul de metode şi mesaje binevoitoare pentru a se păstra curăţenia în cartier.

Asta în condiţiile în care, multe străzi arată ca după „potop”, sunt neasfaltate, pline de gropi şi ca şi cum nu ar fi de ajuns trecătorii mai aruncă şi lucrurile nefolositoare pe unde apucă.

Astfel că, „Vă rugăm nu depozitaţi gunoi şi moloz” este mesajul pe care unul dintre locuitori s-a gândit să-l scrie în eventualitatea că oamenii vor avea bun simţ şi vor renunţa la proastele obiceiuri. Dar se pare că obrazul subţire cu cheltuială se ţine...

(C.T.)

Sponsorizări pentru Direcţie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (D.G.A.S.P.C.) a primit recent produse oferite din partea unui club din Arad. Acestea reprezintă un real sprijin pentru desfăşurarea activităţilor centrelor din cadrul D.G.A.S.P.C.

Sponsorizarea oferită constă în detergent automat şi manual, şerveţele umede şi scutece pentru copii. Acest gen de direcţii se bazează pe sponsorizări pentru o funcţionare optimă.

(A.P.)

Stânga împrejur la vamă

O moldoveancă a fost reţinută de poliţiştii de frontieră după ce le-a prezentat acestora la control un act de identitate românesc.

Vameşii s-au „prins” că actul nu este în regulă şi, în urma cercetărilor, au descoperit că acesta era falsificat. Svetlana R., în vârstă de 28 de ani spune că a obţinut documentul pentru suma de 1000 de euro, de la o persoană din Chişinău. Aceasta a mai spus că prietenul ei se află în Austria, unde deţine o afacere, şi a apelat la acest „truc” pentru a putea ajunge şi ea acolo.

În loc de întâlnirea cu iubitul ei tânăra a fost întoarsă din drum şi „răsplătită” cu dosar penal pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

(C.N.)

Amenzi pentru lemne

În urma unei acţiuni pentru prevenirea neregulilor în transportarea materialului lemnos, organizate pe DN 7 de o echipă mixtă formată din agenţi ai Poliţiei de Ordine Publică şi cei ai Direcţiei Silvice Arad, au fost constatate mai multe nereguli.

Traseul vizat a fost Lipova-Bârzava-Săvârşin de unde au fost controlate nouă autovehicule care transportau material lemnos     dintre care trei şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru nereguli.

(C.N.)

Fără experienţă

Un şofer a ajuns cu autoturismul direct într-un stâlp după ce a pierdut controlul volanului într-o curbă.

Se pare că Teodor N. de 38 de ani a părăsit carosabilul şi s-a oprit cu autoturismul într-un stâlp de pe marginea drumului pe care l-a rupt. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o lovitură uşoară la arcadă însă aceasta este cea mai mică problemă a bărbatului pentru că poliţiştii au descoperit că acesta nu deţine permis auto.

Agenţii au decis să îi testeze şi alcoolemia aşa că i-au recoltat probe de sânge pentru acest lucru.

(C.N.)

Radare

Astăzi radarele vor fi amplasate în Vinga, Săvârşin, Păuliş, Chişineu-Criş şi Zimand.

În oraş radarul se va afla pe Bulevardul Nicolae Titulescu. 

(C.N.)

Ars de tot

Un chioşc de ziare scos din uz a fost mistuit ieri de flăcări. Cu toate că pompierii au sosit prompt la faţa locului şi au încercat să stingă focul, chioşcul a ars cu totul. Încă nu se cunosc cauzele producerii incendiului dar cercetările continuă. (C.N.)

 

Traversare cu bucluc

Ieri la Lebăda, în Cartierul Vlaicu, o femeie puţin ameţită de alcool a trecut strada printr-un loc nepermis şi a fost „atinsă” de un autoturism. Şoferul spune că a cedat trecerea pietonilor de pe zebră iar după ce a pornit nici nu şi-a dat seama când a apărut femeia în faţa maşinii. Pentru că şoferul nu avea viteză, femeia nu a fost grav rănită. La faţa locului au sosit o ambulanţă şi un echipaj al Poliţiei Rutiere. Din cercetările de la faţa locului se pare că şoferul este nevinovat. (C.N.)

S-a răsturnat cu maşina

Un bărbat de 52 de ani a ajuns la spital după ce s-a răsturnat pe şosea cu autoturismul marca Dacia.

Incidentul s-a petrecut în zona localităţii Bătuţa, iar victima a avut nevoie de ajutorul celor de la descarcerare pentru a putea ieşi din maşină. Pentru că şoseaua era uscată şi condiţiile meteo favorabile, motivul acestui incident rămâne deocamdată o enigmă. Din fericire, însă, bărbatul nu s-a ales decât cu câteva răni uşoare. (C.N.)

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro