Stire

PD-L dă lecţii de accesare a fondurilor structurale

23.02.2008 ⋅ 0 comentarii

PD-L a întocmit două ghiduri privind modalitatea în care pot fi accesate fonduri europene structurale pentru dezvoltarea rurală, respectiv mediu.

Senatorul Nicolae Ioţcu (PD-L) a prezentat ieri cele două documente care vor sta la baza unor adevărate cursuri pe care democrat-liberalii le vor face cu primarii lor. Proiectul „PD-L – Partidul care te învaţă”, care urmăreşte dezvoltarea proiectelor europene pentru mediul rural, a fost lansat oficial şi la Arad. Prin aprobarea Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, acest program devine operaţional din luna martie.

Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a întocmit un ghid prin care se pot accesa fonduri nerambursabile de milioane de euro destinate mediului rural în baza acestui program. „Europa acordă bani României, în virtutea statutului de membru al Uniunii. Putem dezvolta satul românesc cu bani europeni şi noi, prin proiectul „PD-L – Partidul care te învaţă”, venim în întâmpinarea celor care doresc să acceseze bani europeni”, a declarat Nicolae Ioţcu. Senatorul democrat-liberal consideră că două categorii de posibili beneficiari vor fi interesate de aceste fonduri: în primul rând primarii dar şi agenţii economici privaţi.

De asemenea, tot pentru accesarea de fonduri europene, a fost aprobat Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013 iar PD-L acordă asistenţă şi în acest domeniu. Fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, este coordonator al Proiectului la nivel naţional şi a întocmit un ghid pentru cei interesaţi de accesarea de fonduri pentru proiecte de mediu.

„Statutul de ţară membră a Uniunii Europene ne obligă să privim cu mai multă atenţie acest sector, al protecţiei mediului. Letargia Guvernului nu ţine loc de proiecte, astfel că PD-L este dispus să ofere consultanţă în domeniu”, a mai spus Ioţcu. Senatorul a amintit că partidul a fost acuzat că majoritatea fondurilor pentru programe în baza Ordonanţei nr. 7 a Guvernului ar fi fost primite la vremea respectivă de primari democraţi. Aceasta s-a întâmplat deoarece partidul şi-a atenţionat din timp primarii din judeţ asupra apariţiei acestui act normativ şi i-a îndemnat să pregătească proiecte, astfel că aceştia au fost pregătiţi atunci când a început aplicarea efectivă a acului normativ în cauză.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro