Stire

Joc de liga secundă, poziţie retrogradabilă

25.02.2008 ⋅ 0 comentarii

UTA – Gloria Bistriţa 0-1 (0–0)

Prima partidă oficială a anului 2008 a consemnat şi prima înfrângere pentru UTA Arad. Având în faţă un adversar incomod şi care ştie foarte bine jocul în deplasare, UTA a dat pe mere ce a luat pe pere în ultimul meci de anul trecut, de la Mioveni. Dată  fiind situaţia din clasament, UTA nu avea voie să facă nici un pas greşit pe propriul teren într-o partidă în care nivelul fotbalului prestat de cele două echipe a fost undeva cu mult sub ceea ce se cere de la primul eşalon. Probabil că dacă nu apărea eroarea lui Bălan, dublată de cea a lui Bumbac, cele două echipe puteau juca până acum şi nu reuşeau să înscrie un gol. De altfel, până la faza golului, oamenii lui Sabău nu au expediat nici un şut pe spaţiul porţii lui Tudor, având doar câteva tentative de la mare distanţă, trimise şi la mare distanţă  de poarta adversă.

A marcat:  Coroian (’64)

Duminică, 24 februarie, ora 14:30; stadion UTA, gazon excelent, spectatori 4.000.

UTA: Tudor – Bălan, Chiţa, Bumbac, Vasiljevici  – Mihuţ (’72 Oliveira), Hidişan, Mărginean (’76 Varga), Simao – M. Ilie (’61 Hora), Bălţoi. Rezerve: Mîrne – Amoreirinha, Florin Dan, Pascariu.

Antrenor: Marin Barbu.

Gloria: Tătăruşanu – Matei, Frăsinescu, Dumitra(’46 Toma), Ganea – Arhire, Achim, Ragipovici, Dobre – Coroian (’90+1 Nalaţi), Negrean (’63 Tilincă).

Rezerve: Albuţ – Trtovac, Codoban, Târnăveanu.

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Vasiljevici (’39), Mărginean (’58) / Achim  (’60), Tilincă (’69), Dobre (’90+3).

Arbitri:  Alexandru Tudor (Bucureşti) – Mikloş Nagy (Cluj-Napoca), Florin Potora (Turda). Rezervă: Sorin Tarcea (Timişoara).

Observatori federali: Viorel Boiţ (Timişoara) şi Nicolae Grigorescu (Timişoara).

Antrenorul Marin Barbu a început jocul cu o formulă de echipă în care Bumbac apărea în centrul liniei defensive, Mihuţ mijlocaş dreapta iar Hidişan mijlocaş central. De cealată parte, Sabău a venit la Arad cu o echipă masivă, aşezată pe trei lini în apărare şi având zvâcniri sporadice pe contraatac. Deşi masivitatea liniei de fund adverse obliga alb-roşii să joace mai ales la firul ierbii, acest lucru nu s-a întâmplat aproape deloc, mingile lungi pe cele două vârfuri fiind principala cale „de construcţie” aleasă de arădeni. O tactică pe placul bistriţenilor, care încă din startul partidei au tras de timp, prelungind orice întrerupere la maximum posibil.

Începutul jocului este total „neutru”, cele două echipe parcă ezitând să se apropie de careul advers. Timp de jumăate de oră nu consemnăm nici o fază cu adevărat periculoasă, la cele două porţi. Prima ocazie apare cu şase minute înainte de pauză când Bălţoi şutează din marginea careului, dar Tătăruşanu respinge în corner. UTA mai ratează o bună oportunitate până la pauză, dar Simao îşi arată limitele în jocul de cap şi trimite slab o excelentă centrare a lui Mihuţ.

Repriza secundă începe după acerlaşi tipar, cu joc încâlcit şi fără orizont. Hidişan încearcă golul de la centrul terenului în minutul 52, dar trimite peste Tătăruşanu ieşit, dar şi peste poartă. Nimic nu se mai întâmplă până în minutul 64, când pică singurul gol al meciului: Bălan se complică la o minge simplă, alunecă şi pierde balonul, Dobrea centrează în faţa porţii, Bumbac ratează intervenţia şi Coroian, singur la 6 metri, înscrie fără probleme, 0-1. Imediat după reluarea jocului Hidişan trimite o torpilă de la 25 de metri dar Tătăruşanu este din nou la post, scoţând aproape de la vinclu. A fost singura ocazie clară de până la final a UTA-ei, neschimbându-se nimic în jocul echipei indiferent de schimbările făcute de antrenor.

UTA pierde trei puncte extrem de importante, după un joc în care  nu a arătat aproape nimic, în faţa unei echipe care nu a arătat nici ea mai mult. Soarta meciului a fost decisă de greşeala lui Bălan şi Bumbac, impardonabilă la un asemenea nivel.

Pentru UTA urmează o nouă partidă de maximă importanţă, la Cluj-Napoca, cu Universitatea, performera acestei etape, clujenii reuşind să câştige pe terenul Rapidului.

LIGA I - Rezultatele şi marcatorii din etapa cu nr. 20

Farul Constanţa- Gloria Buzău 0-0

Dinamo - Ceahlăul 2-1 (Bratu ’16, Danciulescu ’76/Forminte ’87)

CS Vaslui - Dacia Mioveni 3-0 (Ljubinkovici ’46, Jula ’50-autogol, Temwanjera’53)

Unirea Urziceni - Otelul Galaţi  0-0

Rapid - U Cluj 1-2 (Pancu ‘34/Bundea’20, Goga’81)

CFR Cluj - U Craiova 4-1 (Semedo’9, Fabbiani ’30, ’76, Trică ‘90/Costea ’10)

UTA - Gloria Bistriţa 0-1 (Coroian’65)

Pandurii - Poli Timişoara 1-3 (Piţurcă ‘68/Bucur ’25, Abiodun’50, Borbely’65)

Meciul Poli Iaşi- Steaua s-a jucat după închiderea ediţiei.

Clasament

1.  CFR Cluj                          49 pct.

2.  Rapid                               41 pct.

3.  Urziceni                          39 pct.

4.  Poli Timisoara               38

5.  Steaua                            38

6.  Dinamo                           35 

7.  FC Vaslui        34

8.  Gloria Bistrita               28

9.  Otelul Galati                 26

10.  Gloria Buzau               22

11.  Ceahlaul       20

12.  U. Craiova  20

13.  Mioveni                       20

14.  Poli Iasi                         19

15.  UTA                               18

16.  Farul                              18

17.  Pandurii                       15

18.  U Cluj                            14

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Marius_Herta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro