Stire

Jocul pivoţilor este punctul slab al BC ICIM

26.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Vicecampioana ţării la baschet feminin, BC ICIM Arad, principala favorită la câştigarea titlului în acest sezon, se menţine în continuare lider în clasamentul Diviziei A. În ultima etapă, formaţia arădeană a învins fără probleme Olimpia Bucreşti, scor 87-34, însă jocul a arătat câteva lacune.

„Sunt meciuri fără miză, nici măcar de antrenament nu se pot numi. Totuşi, la o asemenea partidă, m-au dezamăgit pivoţii, avem patru pivoţi şi tot am fost depăşiţi. Să ne uităm la Andra Ionescu, care nu doar că a reuşit să înscrie  21 de puncte, dar a fost peste jucătoarele noastre. Încă «trăim» cu şuturile de afară şi asta nu e bine”, a declarat antrenorul Adrian Budurean după joc.

Din păcate, jocul pivoţilor pare să fie veriga slabă în angrenajul echipei arădene. Să ne aducem aminte de faptul că Larisa Toma a făcut ce a vrut sub cele două panouri în meciul pierdut la scor de arădence în faţa echipei  din Sfântu Gheorghe. Iar în partida cu Olimpia, putem spune că Andra Ionescu a fost MVP. A înscris cele mai multe puncte, dar a şi recuperat multe mingi. Marija Kovacici, o jucătoare masivă, însă mult prea lentă pentru baschetul tot mai în viteză care se joacă acum, este depăşită în multe momente ale jocului. Elizabeth Pavel este o jucătoare talentată însă încă foarte tânără, care trebuie susţinută mult mai mult, mai ales în plan psihic, căreia trebuie să i se dea încredere de pe banca tehnică. În ceea ce o priveşte pe Ildiko Nagy, deşi se anunţa o mare speranţă, de doi ani de zile are o evoluţie descendentă. Al patrulea pivot din lot,  Anita Meszaroş, este jucătoarea cu cele mai oscilante evoluţii.

Până la urmă se pare că totul pleacă din plan psihic, antrenorii Adrian Budurean şi Dan Moraru având datoria să descopere şi să rezolve cât mai grabnic problema jocului pivoţilor, un aspect tactic foarte important în jocul de baschet. 

Cum mâine este programată o etapă intermediară, în această după-amiază BC ICIM va lua drumul  Iaşiului, acolo unde va juca împotriva echipei locale, Naţional. Partida este programată la ora 17:00.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Marius_Herta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro