Stire

Bistriţa, coşmar pentru UTA

26.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Fără îndoială asta a devenit pentru „Bătrâna Doamnă” trupa păstorită de Jean Pădureanu şi antrenată de ambiţiosul Ioan Ovidiu Sabău. 12 puncte, adică maxim posibil a adunat echipa ardeleană din confruntările cu UTA avute în ultimele 2 sezoane. Cel mai dureros eşec a fost evident cel de duminică de la Arad, un debut cu stângul în stagiunea de primăvară pentru elevii lui Marin Barbu.

Un antrenor care nu se simte deloc bine după acest eşec şi după injuriile ce i-au fost adresate imediat după partidă de o parte a suporterilor. Cu -12 în clasamentul adevărului, UTA are de tras din greu pentru a se mai salva de la  retrogradare, mai ales că nu a putut să profite de rezultatele favorabile, în marea lor majoritate, înregistrate în etapa cu nr. 20.

Contracanditatele la retrogradare, cu excepţia Universităţii Cluj şi a Politehnicii Iaşi, au bătut pasul pe loc şi lupta e departe de a se fi încheiat. Jucătorii care fac parte din lotul „alb-roşu” trebuie să se trezească cât mai au timp şi să joace cu totul altceva la Cluj, etapa viitoare, dacă nu vor să rămână definitiv pe locurile ce duc către matineu. UTA a arătat în meciul cu Gloria ca o echipă de ultimele locuri din liga secundă şi asta cu indulgenţă. Fără ambiţie, fără coordonare şi fără un ax central, ocaziile la poarta adversă au fost rare, iar oaspeţii veniţi să scoată o remiză s-au trezit cu trei puncte în desagă, făcute aproape cadou la capătul unei gafe de proporţii în defensivă. Per ansamblu, am asistat la un meci foarte slab care nu onorează pretenţiile din Liga I, iar spectatorii nu aveau cum să fie mulţumiţi de ceea ce au văzut ci mai degrabă profund dezamăgiţi. E drept că au lipsit câţiva jucători de bază, că alţii nu sunt refăcuţi complet după accidentări, dar e cale lungă de la aceste realităţi şi până la prestaţia lamentabilă a majorităţii fotbaliştilor introduşi pe teren. Iată că rezultatele slabe din partidele amicale nu au fost luate în serios şi pasa proastă se prelungeşte. Îi va fi greu lui Marin Barbu să găsească soluţii până la meciul cu „lanterna roşie”, aflată acum pe val după succesul nescontat obţinut în Giuleşti. Lotul UTA-ei mai are nevoie de jucători de valoare, iar conducătorii ar trebui să se mişte rapid în aceste zile, perioada de transferuri urmând a se încheia pe data de 28 februarie. Finanţatorul Nicolae Bara nu a anunţat schimbări şi penalizări la echipă. „Mai sunt 14 etape şi nu e totul pierdut. Nu sunt adeptul schimbărilor bruşte. Vom lupta până la capăt pentru salvare”, a declarat Bara, dezamăgit de rezultatul unei partide pe care, din fericire, nu a urmărit-o, fiind plecat din ţară. Poate, odată cu venirea sa la Arad se vor mai schimba în bine unele aspecte din viaţa clubului, iar mutarea se va dovedi benefică în plan moral pentru jucători. Ceea ce era de aşteptat la nivelul conducerii administrative s-a întâmplat şi în mod oficial. Marcel Coraş a părăsit postul de director sportiv, atribuţiile sale fiind preluate de fostul director executiv Paul Cazan. UTA traversează o perioadă critică, iar redresarea, dacă se va produce, trebuie să înceapă de sâmbătă, la Cluj, unde o gură de oxigen este indispensabilă. Şi să nu omitem o altă variantă, plauzibilă până la urmă mai ales în lupta din subsolul clasamentului. Fără să strălucească, „Bătrâna Doamnă” poate rămâne şi în sezonul următor pe prima scenă a fotbalului românesc doar dacă celelalte contracanditate se vor dovedi şi mai neinspirate, poate ghinioniste, de ce nu chiar mai slabe valoric şi atunci va profita de sincopele acestora, fără însă a merita neapărat, prin joc, să rămână în prima ligă. Pentru a se materializa această ipoteză ne mai trebuiesc totuşi destule puncte şi pe de altă altă parte, mai stăm şi la mâna altora.

Una peste alta, am rămas de la meciul cu bistriţenii doar cu o coregrafie demnă de toată lauda a galeriei arădene, special realizată în memoria lui Marius Pintea şi un gest frumos făcut de club, care prin intermediul lui Nicolae Bara a acordat familiei lui Marius Pintea un ajutor în valoare de 7.500 de lei. Felicitări şi celor din Suporter Club UTA pentru programul de meci realizat, unul profesionist, la nivelul primei ligi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Puscuta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro