Stire

Se vor returna banii pentru Dacii

26.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Persoanele care au depus bani la CEC până în anul 1992 pentru achiziţia de autoturisme Dacia îşi vor primi banii într-o singură tranşă, începând cu 21 decembrie 2008, a anunţat, ieri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Modificarea va fi aprobată săptămâna viitoare.

„Ambele tranşe de titluri, în sumă de 760 milioane lei, au fost incluse în execuţia bugetară din 2007”, a adăugat Vosganian, într-o conferinţă de presă.

A doua tranşă trebuia emisă la 21 ianuarie 2008, dar a fost înregistrată tot pentru decembrie 2007.

Iniţial, titlurile de stat pentru depăgubiri urmau să fie emise în două tranşe, prima având ca dată 21 decembrie 2007, iar a doua tranşă 21 ianuarie 2008.

„CEC a stabilit 70 de sucursale unde se pot prezenta clienţii, începând cu 3 martie, pentru eliberarea scrisorilor de confirmare”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CEC, Radu Graţian Gheţea.

Preşedintele CEC spune că a primit o scrisoare de la Uniunea Naţională a Notarilor Publici, prin care aceştia anunţau că vor încheia în mod gratuit actele pentru despăgubirile CEC.

„Personal, cred că circa 30% dintre cei care au depus bani pentru Dacii nu mai sunt în situaţia de a veni personal şi vor fi reprezentaţi, de aceea fac apel ca lumea să vină la bancă să-şi clarifice situaţiile privind documentele”, a precizat Gheţea.

Pe de altă parte, preşedintele CEC nu se aşteaptă la mari retrageri de bani începând cu 21 decembrie, apreciind că o bună parte din despăgubiţi vor dori să păstreze banii în depozitele băncii.

Odată cu primirea scrisorii de confirmare, despăgubiţii pot opta, în perioada 3 martie-21 decembrie, pentru transferul automat al sumelor, respectiv constituirea unui cont privilegiu, a unui cont de depozit sau a unui cont curent.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro