Stire

Un nou ?membru? la Poliţia Rutieră

27.02.2008 ⋅ 0 comentarii

Un adevărat laborator pe roţi a fost primit de Poliţia Rutieră din Arad, la începutul acestui an, special echipat pentru intervenţia în cazul accidentelor rutiere. Autospeciala tip Maxus „suportă” un echipaj de nouă persoane şi se înscrie în trend-ul modernizării forţelor de poliţie rutieră.

Autovehiculul, pe lângă faptul că are o capacitate mărită, le permite rutieriştilor prin dotarea specială (triunghiuri reflectorizante, bandă pentru delimitarea locului accidentului, ruletă pentru măsurare etc.), să intervină prompt şi eficient la rezolvarea accidentelor rutiere.

Pentru că Aradul este un judeţ foarte tranzitat, asta din cauza celor trei puncte de trecere a frontierei, Nădlac, Vărşand şi Turnu, dar şi a punctului feroviar de la Curtici, dotarea cu acest vehicul a fost necesară şi se pare că ajută îi ajută foarte mult pe rutierişti în munca lor.

Autovehiculul este folosit şi în acţiunile mai ample pentru că transportă până la nouă persoane, spre deosebire de autovehiculele obişnuie care nu pot transporta mai mult de cinci rutierişti.

Laboratorul mai dispune şi de dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, dar şi un afişaj pentru mesaje variabile.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro