Stire

?nşelătoria perfectă - Alo?! Ai luat ţeapă...

29.02.2008 ⋅ 0 comentarii

În ultimul timp, au fost semnalate foarte multe cazuri în care persoane din Arad au fost sunate pe telefonul mobil şi anunţate că pot intra în posesia unui câştig de 10 000$ sau constând în televizoare cu plasmă şi telefoane mobile de ultima generaţie dacă vor cumpăra cartele reîncărcabile de diferite valori sau vor suna pe diferite numere de telefon.

Cei care sună se dau drept reprezentanţi ai unor firme cunoscute de telefonie. Aceştia sună de pe un număr privat, iar condiţia pentru a intra în cursa pentru premiu este reîncărcarea cartelei în decurs de 20 de minute. Eşti rugat mai apoi să oferi date despre tine şi numărul de încărcare. Numărul  este folosit  pentru ca apelantul să-şi încarce cartela personal.

Acelaşi lucru se întâmplă şi prin sms-uri, unde se cere reapelarea numărului expeditor, aceasta şi pentru faptul că unele firme de telefonie mobilă dau ca bonus la acumularea de 100 de minute vorbite, credit între 0, 75 euro cenţi şi 1,15 euro cenţi.

Mai sunt şi unele persoane foarte bine informate care nu au căzut, din fericire, în plasa acestor escroci. „În urmă cu câteva luni, am fost contactat telefonic de către o persoană care susţinea că este angajatul unei firme de telefonie mobilă. Acest „angajat” pretindea că sunt fericitul  câştigător  al unui premiu în valoare de 500 euro. În momentul în care i-am cerut să se identifice acesta a refuzat, prin aceasta afirmându-mi că era un escroc ” .

Foarte puţine din aceste cazuri au fost raportate Poliţiei.

„Arădenii au fost informaţi să nu se lase păcăliţi atât de uşor, mai ales că în toamnă am realizat o campanile de informare a populaţiei referitor la aceste cazuri de escrocherie. Tot atunci ni s-au semnalat trei, patru astfel de cazuri ”, declară Camelia Tuduce, purtătoare cuvânt IJP Arad.

Reprezentanţii magazinelor de profil îşi avertizează zilnic clienţii să nu ia în seamă aceste telefoane pentru că totul este o mare escrocherie pusă la cale de câteva persoane care se folosesc de renumele unor companii cunoscute pentru a avea mai multă credibilitate. Escrocii folosesc internetul pentru a găsi numele persoanelor din funcţiile de conducere şi se folosesc de ele pentru ca păcăleala să fie cât mai veridică.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Georgiana_Vulciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro