Stire

La şedinţa CJA, un ochi pl?nge, unul r?de

01.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Consilierii judeţeni întruniţi ieri în şedinţa ordinară au aprobat toate proiectele de hotărâre de pe o ordine de zi formată din 36 de puncte. Dintre cei 33 de membri, 7au lipsit la începutul şedinţei, dar numărul absenţilor s-a redus pe parcurs la 3. S-au dezbătut probleme serioase dar n-a lipsit nici  distracţia.

Proiecte importante...

  Au fost aprobate  studiile de fezabilitate pentru lucrările de reabilitare şi modernizare la 12 drumuri judeţene şi organigramele şi statutul de funcţii pentru Consiliul Judeţean,  Administraţia de Drumuri şi Poduri, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor şi Direcţia Publică de Pază.

...Şi contradicţii

 Discuţii aprinse, ca întotdeauna, din colţul independentului Atilla Duka.  Acesta a  propus  eliminarea de pe ordinea de zi a punctului 17  privind darea în folosinţa  Bibliotecii Judeţene şi a Centrului Judeţean de Aparatură  Medicală a imobilului de pe Calea Timişoarei 58.

Aceeaşi soartă a avut-o punctul 34 referitor la construcţia unui nou centru de primire a copiilor străzii. Amendamentul nu a trecut de votul consiliului.

Preţul mediu la produsele agricole – subiect de dispută

Polemica între consilierii Sipos şi Duka, vizând proiectul  de stabilire a preţului mediu la produsele agricole, ce va fi luat în calcul la stabilirea arendei în natură, a obţinut votul majoritar  al consiliului.

Duka spune că: „ S-a procedat greşit la calcularea preţurilor, sunt în defavoarea producătorilor agricoli”. În replică, Sipos argumentează: „Domnul coleg trece mult pe lângă adevăr cu aceste  afirmaţii. Sunt şi eu producător agricol, iar preţul mediu calculat este foarte aproape de realitate. Nu putem prevedea preţuri exacte în avans, dar pot afirma că preţurile medii stabilite sunt în avantajul producătorilor”.

Împărţire greşită

Din bugetul de 590.000 lei alocat evenimentelor culturale din 2008, Comemorarea Eroilor Revoluţiei din 1989 a primit doar 10.000, Zilei Naţionale a României  i s-au alocat 5.000, Caravana tradiţiilor de iarnă are 50.000 iar pentru Zilele culturii maghiare s-au alocat 30.000. 

Iosif Matula a asigurat că sumele se vor suplimenta cu circa 300.000 la rectificările de buget dar Duka l-a atacat pe vicele Buza pentru sumele date maghiarilor.

În replică, Buza a conchis că: „Este pervers să pui în antiteză ziua de 1 Decembrie cu minorităţile maghiare. De ce trebuie să luăm chiar de la maghiari? E mai interesant? Ştiţi că  60 de mii de locuitori ai oraşului sunt maghiari? Să va fie ruşine, domnule Duka”.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro