Stire

Banii publici la puricat

03.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Grija consilierilor locali privind arădenii s-a manifestat mai ales la proiectul privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului pentru anul în curs.

La acest punct, Tiberiu Dekany, viceprimar al Aradului a specificat că în urma negocierilor dintre primarul municipiului şi sindicatele din învăţământ s-a luat decizia ca cei 400 de lei aprobaţi pentru aceştia să fie eşalonaţi în câte 50 de lei pentru 8 martie, Paşte, luna octombrie şi Crăciun. Tot Tiberiu Dekany a venit cu un amendament, „să alocăm mai mulţi bani pentru bisericile aflate în construcţie, adică pentru Catedrală şi bisericile din Şega şi Micălaca, precum şi 100 de mii de lei pentru Biserica Penticostală din Bujac luaţi din fondurile alocate Zilelor Aradului.”

Biserici cu fonduri

Biserica Şega a primit doar două miliarde din bugetul local, dar Edeleni Coloman a propus ca aceasta să primească cinci miliarde, bani proveniţi din bugetul Casei de Cultură, deoarece fondurile propuse de executiv nu sunt de ajuns şi a menţionat faptul că şi Biserica de la UTA ar trebui să beneficieze de bani. „Anul acesta Casa de Cultură a primit fonduri de aproximativ un milion de euro în condiţiile în care în anii anteriori primeau mult mai puţin”, a declarat Edeleni Coloman. Petru Tamaş, director executiv al Direcţiei Economice a încercat să lămurească faptul că banii alocaţi Casei de Cultură sunt pentru proiecte astfel că înainte de se încerca renunţarea la o anumită sumă trebuie precizat de la care dintre proiecte se face referire.

Împarte fondurile

Privind gratuitatea pe transportul în comun, Dorel Popa a identificat sursele de unde se pot aloca fonduri: corespondenţă-3 miliarde, reclamă şi publicitate-2 miliarde, protocol-500 milioane, acţiuni publice-200 de milioane, de la turul primăriei toată suma alocată (500 de milioane), întreţinere locuri de joacă-4 miliarde, activităţi sportive-6 miliarde, întreţinere fântâni arteziene-1,5 miliarde, prindere câini-1 miliard, întreţinere toalete ecologice-3,5 miliarde, de la transport autobuze datorită lucrărilor BERD-6 miliarde, Zilele Aradului-7 miliarde, acţiuni luna decembrie-8 miliarde şi de la alte materiale şi prestări-500 milioane. Privind aceste propuneri, Petru Tamaş a explicat faptul că trebuie analizate pentru că ar putea exista contracte în curs privind aceste fonduri. Astfel că s-a recurs la amânarea propunerii până data viitoare, pentru ca în termen de o lună să se găsească şi posibilitatea efectuării acestor modificări.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro