Stire

Curtea de Conturi, izvor de tragicomedie

04.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Pe vremuri, una dintre cele mai citite rubrici era „Din caietul grefierului”, unde aflai tot felul de chestii, care de care mai ciudate. Această rubrică a fost înlocuită sporadic cu «Perle de la bac». Dar, adevărata revelaţie o constituie rapoartele Curţii de Conturi.

În rapoartele întocmite de această instituţie – una care veghează la utilizarea corectă a banului public – se găsesc situaţii de-a dreptul hazlii. Sunt primari şi primari, unii mai cumpătaţi, alţii mai largi la pungă (punga Primăriei, se înţelege).

Unul dintre aceşti primari, spre exemplu, a cheltuit anul trecut peste 90 de milioane de lei (vechi, ca norocul) pe pulpe de pui. Banii, desigur, sunt trecuţi la protocol, de parcă una dintre şedinţele de consiliu local a fost ţinută la Căsoaia, la iarbă verde. Altul, îşi decontează benzină la greu, de parcă e primar pe o comună cât trei judeţe. Exemplele pot continua.

Cine sunt aceşti primari? Răbdare, pe măsură ce vom intra în posesia datelor oficiale vă vom oferi astfel de trufandale...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: AD_Verescu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro