Stire

Tragedie pe Şantierul din Vlaicu, Ucis de cilindru

04.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Un tragic accident de muncă s-a petrecut ieri în cartierul Vlaicu. Victima, Florin Tatu, era angajat ca muncitor al firmei de construcţii arădene ICIM şi lucra la reabilitatea şoselei din Cartierul Aurel Vlaicu. Acesta a fost efectiv strivit de un utilaj condus de un coleg de-al său. În pofida tuturor strădaniilor medicilor, bărbatul de 41 de ani nu a mai putut fi salvat.

Într-un moment de neatenţie, victima a fost lovită de o autoutilitară pe care şoferul încerca să o manevreze cu spatele, fără să se asigure. „În jurul orei 15.30, pe Calea Aurel Vlaicu, zona în care se fectuează lucrările de reabilitare a drumului, conducătorul unei autoutilitare a manevrat utilajul cu spatele fără să se asigure şi fără a fi pilotat de altcineva şi a surprins şi accidentat grav un muncitor”, ne-a declarat Doru Ivan, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră.

În acest mod l-a surprins şi accidentat grav pe muncitorul care nici nu a avut timp să vadă ce se întâmplă. Florin Tatu a fost grav rănit şi transportat de urgenţă la spital. Medicii au făcut eforturi pentru a-i salva viaţa însă era deja prea târziu. Leziunile i-au fost fatale.

Pentru că este vorba de un accident de muncă inspectorii ITM, au început o amplă anchetă pentru stabilirea vinovatului. „Am început o anchetă pentru a stabili vinovaţii. Acum audiem persoanele, vorbim cu şefii celor două persoane implicate în accident. În aproximativ o lună vom avea rezultatele”, ne-a declarat Ovidiu Jugu, şeful Serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul ITM. 

Am luat legătura şi cu Ioan Faur, director ICIM, care ne-a declarat următoarele: „Este un accident stupid. Eu am fost plecat la Timişoara, nu am reuşit să discut încă cu oamenii mei. Dar este şi greşeala victimei, nu trebuia să se afle în zona unde se efectuau lucrările. Un accident soldat cu moartea unui om, din păcate. Suntem obligaţi să luăm măsuri împotriva celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile dar oricum acest lucru nu schimbă nimic. A mai avut loc anul trecut un accident asemănător, generat de o neatenţie.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro