Stire

Popa din Tăgădău (II) Nu se mai deschide pravila

06.03.2008 ⋅ 0 comentarii

În urma materialului publicat de ziarul nostru referitor la practica preotului de la Tăgădău de a deschide pravila, am aflat că acesta s-a ... „cuminţit“.

Mai mult decât atât, el refuză cu străşnicie să mai deschidă cartea, oricărei persoane care mai merge la el. Ne-am convins şi noi de acest lucru. L-am sunat pe telefonul mobil, aşa cum se pare că se programau „şedinţele”, şi l-am rugat să ne primescă, pentru a găsi soluţia pentru o problemă extrem de serioasă. Nici nu am mai apucat să-i explicăm vestitului preot, conform scenariului prestabilit, că problemele sunt legate de infidelitatea soţului. Acesta ne-a tăiat-o scurt: „Nu mai deschid pravila!” Nu ştim ce l-a determinat pe părintele din Tăgădău să renunţe la această practică.

Aşa cum am mai spus-o şi în articolul precedent, obiceiul deschiderii pravilei este un păcat foarte mare, atât din partea celor care cer acest lucru, dar mai ales din partea preotului sau călugărului care-l săvârşeşte. În mod normal, Biserica ar trebui să-i excludă din preoţie pe cei care săvârşesc astfel de fapte, dar... lucrurile par a fi mai complicate. Sunt mulţi fanatici care, orbiţi de „sfinţenia“ preotului, nu ar putea concepe aceasta, şi lucrurile ar putea degenera într-un rău şi mai mare. Cel puţin aceasta este poziţia Episcopiei în legătură cu astfel de cazuri. Se spune că era odată un părinte care avea un fiu extrem de obraznic, făcând tot timpul numai lucruri care-i amăgeau pe toţi cei din jurul său. Tatăl se hotărî atunci, ca la fiecare boacănă a fiului său, să bată un cui într-o uşă oarecare. După un timp, uşa s-a umplut de cuie, iar tatăl băiatului era din ce în ce mai supărat. Băiatul, văzând dezamăgirea celorlalţi şi uşa plină de cuie, se hotărî, într-un final, să îşi schimbe modul de viaţă, iar la fiecare faptă bună, să scoată câte un cui din uşă. Astfel că, după o perioadă în care băiatul se schimbase total, şi uşa devenea din ce în ce mai eliberată de cuie, acesta îl chemă pe tatăl său, să vadă marea schimbare. Răspunsul părintelui însă, îl cutremură: „dar găurile?“.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro