Stire

Vameşii maghiari acuzaţi de abuzuri

11.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Contrele dintre şoferii români   de TIR şi vameşii maghiari nu se  mai termină. Şoferii îi acuză pe vameşi de abuz şi discriminare, pentru că maghiarii le „toarnă” amenzi de mii de euro. Bunăoară ieri, scandalul mocnit era să se transforme într-o bătaie generală, datorită comportamentului discriminator al vameşilor maghiari.

Şoferii sunt nemulţumiţi pentru că, spun ei, vameşii maghiari îi sancţionează cu sume enorme pentru motive minore sau pentru fapte pe care aceştia nu le înţeleg prea bine. În plus, maşinile le sunt sechestrate – conform legislaţiei din ţara vecină – până ce şoferii români (respectiv patronii acestora) plătesc amenzile. Pentru că unii patroni nu au bani să plătească, sunt maşini care „zac” cu săptămânile în vama maghiară.

De asemenea, rutieriştii români afirmă că autorităţile maghiare refuză să le pună la dispoziţie actele în baza cărora au fost aplicate sancţiunile sau să le spună motivele pentru care au fost sancţionaţi.

De la începutul anului şi până acum, vameşii maghiari de la Nagylak au sancţionat peste 500 de şoferi de tir. Dintre aceştia, circa 95% au fost români. Cel mai important contact între şoferii români şi vameşii maghiari s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni. Pentru că a refuzat să dea mită, un şofer a fost bătut de autorităţile maghiare. Şoferii încearcă acum să se pună „la curent” cu legislaţia maghiară cu privire la transportatori pentru a evita astfel de neplăceri, în viitor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro