Stire

Diabetul l-a ?mpins spre un destin tragic - Suicid din disperare

12.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Un bărbat de aproape 65 de ani nu a mai putut suporta suferinţa provocată de boala pe care o „purta” de 20 de ani şi s-a hotărât să îşi încheie socotelile cu viaţa. Acesta şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se de la geamul toaletei de la etajul patru a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Impactul cu trotuarul i-a fost fatal.

Bărbatul suferea de 20 de ani de diabet iar de trei ani făcea insulină. De-a lungul timpului, boala i-a adus tot felul de complicaţii care l-au ţinut pe bietul om mai mult prin spitale. Cu toate acestea, nimeni nu s-a gândit că ar fi în stare să îşi curme zilele. Toţi spun că era un bărbat liniştit însă foarte trist în ultima vreme. Boala devenise pentru el deja o povară prea greu de dus. „Era deprimat, stătea mereu trist. Se gândea la ceva. Poate punea în balanţă alternativele. Oricum nu ne-am aşteptat la aşa ceva”, spune un pacient din salonul 16, salon în care fusese internat şi bărbatul. „Noi dormeam, nu am văzut nimic. Când ne-am trezit nu mai era în patul lui. Dar era tare supărat, ieri ne-a zis că nu mai vede aproape deloc. Se săturase deja de spitale şi de boala asta”, intervine un alt pacient.

Cu toate că doctorii au reuşit  să-i stabilizeze complicaţiile provocate de diabet, bărbatul nu s-a împăcat cu gândul că toată viaţa va fi nevoit să depindă de dozele de insulină. Că îşi va petrece mai multe zile în spital decât acasă. Deprimat, acesta a ales singura soluţie care l-a salvat de la o lungă suferinţă.

Se pare că tot mai mulţi bolnavi aleg această soluţie drastică. Anul trecut o femeie foarte bolnavă şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se de la etajul Spitalului de Dermatologie.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro