Stire

Virozele la copii, tot mai frecvente

14.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Secţia de Urgenţe Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad este extrem de aglomerată în ultima vreme datorită numărului în creştere a cazurilor de viroză depistate la copii.

Virozele sunt infecţii acute respiratorii manifestate prin tuse, respiraţii şuierate şi mai frecvente decât ritmul normal de respiraţii pe minut, puls accelerat, scăderea poftei de mâncare şi mai ales apariţia temperaturii care atinge valori cuprinse între 38.3°C şi 38.9°C.

În judeţul Arad, nu doar copiii sunt afectaţi de viroze, ci şi adulţii. Pavel Vrabie, medic epidemiolog al Autorităţii de Sănătate Publică Arad, declară: „Faţă de săptămâna trecută, este o uşoară creştere a numărului de viroze, cam cu 15%, dar care nu sunt decât până la limita mimină de aşteptare în cadrul supravegherii multianuale.  În concordanţă cu infecţiile acute respiratorii, se află în creştere şi pneumoniile”.

În cazul gripei, s-a confirmat un al şaselea caz, după cum ne informează Pavel Vrabie: „Mai este un caz la care aşteptăm rezultatele, din cele 25 de suspiciuni care au fost investigate la Bucureşti.”

Anca Barbură

Andrea Dorotovics

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro