Stire

Actualitate pe scurt

15.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Întors din drum

Poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac au reţinut un tânăr de 22 de ani care nu le-a putut prezenta la controlul de rutină permisul de conducere, cu toate că se afla la volanul unui autoturism.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că Marian C. nu poseda permis de conducere şi   s-a ales cu dosar penal pentru conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

 (C.N.)

Garda „aruncă” cu amenzi

Comisarii de la Garda de Mediu din judeţul Arad a amendat în ultima vreme peste 20 de primării pentru situaţia gropilor de gunoi comunale.

Conform noilor reguli până în 16 iulie 2009, toate gropile de gunoi comunale trebuie acoperite cu pământ iar în locul lor se vor planta tufişuri şi pomi.

(A.B)

Coloană pe bucăţi

Sala Festivă a Palatului Administrativ necesită lucrări de reabilitare serioasă. Asta din pricina faptului că bucăţi serioase din structura de beton a sălii cad când ţi-e lumea mai dragă. Deunăzi, aflându-mă la o şedinţă în acea sală am încercat să sprijin agenda de colţul unei coloane, dar am avut plăcuta surpiză să nu pot face acest lucru pentru că bucata de beton era acolo doar... „de formă”. Oare cine a fost aşa de inspirat să o lase acolo dacă tot a văzut că e ruptă şi nu stă? Poate pentru a nu lăsa impresia celorlalţi participanţi că este un defect? Municipalitatea ştie de aceste probleme?

(C.T.)

Nou inspector şef la ISU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a organizat în data de 10 martie un concurs de ocupare a postului de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad. La concurs s-au înscris trei candidaţi, iar în urma examinării a fost declarat admis colonelul Ioan Bogdănescu. Numirea oficială se va efectua prin ordinul Inspectorului General.

(C.N.)

Bravo lor

Astăzi la ora 10.00 are loc prima sesiune de plantare de copaci din cadrul programului naţional de responsabilitate socială intitulat „Milioane de oameni, milioane de copaci”.

Astfel, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” cu ai săi reprezentanţi din Arad, împreună cu Ocolul Silvic Arad, vor planta în Pădurea Ceala puieţi de copaci. De săptămâna viitoare se încearcă şi implicarea elevilor de liceu, spre o cât mai eficientă colaborare.

(A.D.)

Trei dintr-o lovitură

Trei cetăţeni moldoveni au fost întorşi din drum de poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac după ce au prezentat documente false la controlul de rutină.

Obişnuiţi cu „valul” de cetăţeni moldoveni care încearcă să treacă graniţa în baza unor documente false, grănicerii şi-au dat seama imediat că şi cei trei posedă astfel de documente.

Moldovenii le-au declarat poliţiştilor că au făcut rost de acte de la persoane necunoscute, contra sumelor de 100, 500 şi respectiv 600 de euro. Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

(C.N.)

Luna Pădurii

Perioada 15 martie-15 aprilie este declarată Luna Pădurii, care are o importanţă majoră în educarea opiniei publice, a populaţiei în sensul protejării şi conservării mediului ambiant, îndeosebi a pădurii.

Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad va organiza seminarii educative, distribuire de mate-riale informative, acţiuni de ecologizare, plantări de copaci pe parcursul acestei perioade, pentru a du-ce la conştientizarea opiniei publice asupra importanţei pădurii pentru viaţa şi sănătatea tuturor.

(A.D.)

Agresor prins la Arad

Jandarmii arădeni au depistat un tânăr dat în urmărire generală de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Cristian Szabo, de 22 ani, cu domiciliul în Reşita, judeţul Caraş-Severin, avea  de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.

După ce l-au legitimat, agenţii au aflat că era dat în urmărire generală aşa că l-au reţinut şi l-au predat mai apoi organelor de poliţie din cadrul IPJ Arad. Acesta a fost trans-portat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

(C.N.)

Sabia lui Damocles

Nici ieri, la momentul festiv, când a avut loc semnarea contractului cu executanţii lucrărilor de canalizare, firmele care au licitat nu au scăpat de ameninţarea Băncii Mondiale rostită prin vocea reprezentantei din România, Doina Vişa.

„Dacă aţi licitat cele mai mici sume în speranţa că pe parcursul lucrării va creşte valoarea proiectului vă înşelaţi. Asta pentru că misiunea băncii acum este de a super-viza realizarea lucrării, prin aceasta însemnând că orice plată va fi verificată de noi”, le-a atras atenţia constructorilor Doina Vişa, reprezen-tant al Băncii Mondiale în România.

(C.T.)

Aproape de finalizare

O porţiune a lucrărilor ce au loc în aceast moment în Cartierul Grădişte e aproape de finalizare. Este vorba despre lucrarea de reabilitare a străzii Ioan Budai Deleanu, muncitorii mai având doar de lucrat la borduri şi la ultimul strat de asfalt înspre strada Petru Rareş.

Tot pe Ioan Budai Deleanu vor fi reabilitaţi 120 de metri de şosea. Potrivit informaţiilor primite, investiţia pentru care Primăria a plătit opt miliarde de lei, va fi finalizată la sfârşitul lunii martie.

(C.T.)

La CFR nici o rezolvare

Greva generală a CFR pare mai apropiată în ciuda unei noi runde de negocieri dintre sindicalişti şi reprezentanţii ministerului.

Deplasarea sindicaliştiilor până la Bucureşti pentru negocierea majorării de salarii a angajaţiolor CFR a rămas fără sorţi de izbândă. Alte negocieri sunt programate pentru ziua de marţi, când sindicaliştii se vor întâlni cu secretarul de stat şi ministrul transporturilor Ludovic Orban.

Ion Voica, preşedinte al Uniunii Sindicatelor MC din Arad, declară: „Am cerut aprobare de la Primăria Bucureşti pentru a organiza un miting de protest pe 26 martie. Rămâne să primim marţi un răspuns cu privire la cererea noastră, după care vom şti dacă şi când declanşăm gre-va generală. După câte ştim noi, ei rămân fermi pe poziţie, cu 5% din 1 aprilie şi 5% din 1 octombrie.”

(A.D.)

Inaugurare

Cu ocazia sărbătoririi Floriilor pentru romano-catolici, Primăria Municipiului Arad, organizează astăzi, la ora 19.30, după slujba religioasă, inaugurarea oficială a iluminatului arhitectural al Catedralei Catolice din Arad. Evenimentul va fi urmat de un dineu la restaurantul Central.

(C.T.)

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro